Διαφήμιση - Advertisement
ΕΚΤΑΚΤΟ : Πληρώθηκε κανονικά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ, με τα 7 δις από το πρόγραμμα «γέφυρα» - TVNEWS ΕΚΤΑΚΤΟ : Πληρώθηκε κανονικά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ, με τα 7 δις από το πρόγραμμα «γέφυρα»

ΕΚΤΑΚΤΟ : Πληρώθηκε κανονικά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ, με τα 7 δις από το πρόγραμμα «γέφυρα»


ekt11Ούτε ευρώ δεν έμεινε από την τα χρήματα του προγράμματος-γέφυρα που χρειαζόταν η Ελλάδα για να καλύψει τις ανάγκες της έναντι των δανειστών....

Τα 7 δις που περιελάμβανε το πρόγραμμα άμεσα αξιοποιήθηκαν και σήμερα το πρωί η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε εντολή πληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, του οποίου είχαμε καθυστερήσει τις δόσεις και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου σήμερα έληγε η πληρωμή ομολόγου ύψους 3.5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την πληροφορία που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Οικονομικών.
Από την Ελλάδα «έφυγαν» 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ προς τους δύο δανειστές, αναφέρει το Bloomberg.
Η επόμενη μεγάλη λήξη χρέους είναι στις 20 Αυγούστου και αφορά πάλι ομόλογο που κατέχει η ΕΚΤ αξίας 3,2 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στον «πολιτισμένο κόσμο», αφού βρισκόμασταν μεταξύ των χωρών που βρίσκονταν σε κατάσταση χρεοκοπίας με πλήρη αναξιοπιστία στις αγορές και απαγορευτικό για την κυβέρνηση να βγει στις αγορές για αναζήτηση χρημάτων.