Μάθε πώς θα πλένεις σωστά τα μαξιλάρια σου!

Για να πλύνεις σωστά τα μαξιλάρια, φρόντισε να ακολουθείς ακριβώς τις οδηγίες ...

του κατασκευαστή για να μην έχεις απρόοπτα. Ωστόσο, τα περισσότερα, πλην αυτών με τον αφρό μνήμης και τα μεταξωτά μπαίνουν ωραιότατα στο πλυντήριο ρούχων.
Βασικές οδηγίες πλύσης: Χρησιμοποίησε ένα μαλακό απορρυπαντικό -ιδανικά χωρίς έντονο άρωμα- και πριν το βάλεις στο πλυντήριο πάτησέ το να μπει στον κάδο με όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα γίνεται.
Μην ξεχαστείς και βάλεις πολλά όμως μαζί γιατί με το νερό θα βαρύνουν πολύ και θα έχεις πρόβλημα στον κάδο.
Αν το μαξιλάρι σου μυρίζει πολύ, καλό είναι να βάλεις ένα κουταλάκι σόδα μαζί με το απορρυπαντικό και ένα μεγάλο κουτάλι ξίδι. Θα γίνει σαν καινούριο.

Tips για το στέγνωμα: Αν έχεις στεγνωτήριο βάλε τα μετά αμέσως σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα και μαζί τους βάλε και δυο μπαλάκια του τένις το καθένα μέσα σε μια καθαρή κάλτσα. Τα μπαλάκια θα απορροφήσουν την περισσή υγρασία ενώ με την κάλτσα θα αποφύγεις να «φύγουν» χρώμα ή μυρωδιά από το μπαλάκι.
Προσοχή: Βασικό σημείο στη φροντίδα του μαξιλαριού άρα και στην υγιεινή της κρεβατοκάμαρας και κατ” επέκταση στην υγεία τη δική σου είναι να έχει στεγνώσει καλά. Εξασφάλισε ότι το μαξιλάρι έχει στεγνώσει τελείως πριν το χρησιμοποιήσεις ξανά και φρόντισε να το αερίζεις τακτικά…