Διαφήμιση - Advertisement
Τι πρέπει να κάνουμε αν πνιγόμαστε και είμαστε μόνοι - TVNEWS Τι πρέπει να κάνουμε αν πνιγόμαστε και είμαστε μόνοι

Τι πρέπει να κάνουμε αν πνιγόμαστε και είμαστε μόνοι


Ορισμένες γνώσεις μπορεί να φαίνονται ασήμαντες ή περιττές, αλλά πολλές φορές μπορεί να μας σώσουν τη ζωή. ....


Τι πρέπει να κάνουμε στη περίπτωση που μας έχει σταθεί κάτι στο λαιμό και δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι για να μας βοηθήσει. Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε πολύ λίγο χρόνο να ενεργήσουμε.
Υπάρχουν τρείς κινήσεις που μπορούμε να κάνουμεΚαλούμε βοήθεια και πιέζουμε το διάφραγμα
Οι ειδικοί προτείνουν να καλέσουμε αμέσως το 166 ακόμα κι αν δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε. Στο τηλεφωνικό κέντρο η ανοιχτή γραμμή θα δώσει το σήμα, πως υπάρχει μια έκτακτη ανάγκη. Παράλληλα πιέζουμε το διάφραγμα μας και με τα διό μας χέρια αγκαλιάζοντας το σώμα, όπως θα το κάναμε σε ένα άλλο άτομο. Σε διαφορετική περίπτωση γείρτε πάνω από το πίσω μέρος μια καρέκλας ή γενικά πάνω από κάποιο αντικείμενο που μπορεί να πιέσει το διάφραγμα σας.
Ακόμα πιο πρακτική είναι η λύση, που μας δίνει o Jeff Rehman στο βίντεο του. Χρησιμοποιείστε τη βαρύτητα και το σώμα σας για να πιέσετε τον αέρα στα πνευμόνια σας να βγει προς τα έξω και μαζί με αυτό να ξεκολλήσει ότι έχει «φρακάρει» στο λαιμό σας. Δείτε το βίντεο για να ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.




Τέλος υπάρχει κι αυτή η κίνηση, στην οποία βάζετε τα πόδια σε μια καρέκλα και γυρνάτε με το κεφάλι κάτω σαν να προσπαθείτε να δείτε κάτω από την καρέκλα. Και πάλι η βαρύτητα είναι αυτή που θα βοηθήσει την κατάσταση.
Πάνω απ’ όλα να θυμάστε…ψυχραιμία. Έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να κάνουμε ότι πρέπει γιανα σωθούμε, οπότε δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο με πανικούς.