Πέντε τρόφιμα που λειτουργούν ως αντικαταθλιπτικά – Τι να τρώτε όταν είστε λυπημένοιΗ πίεση της καθημερινότητας και οι ατελείωτες υποχρεώσεις έχουν ως αποτέλεσμα όλοι και περισσότεροι άνθρωποι να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης....


Τα αντικαταθλιπτικά αποτελούν μια λύση, αλλά την έσχατη. Πριν από το στάδιο αυτό μια μικρή έστω παρηγοριά μπορούν να προσφέρουν αγαπημένες διάφορα τρόφιμα τα οποία ενισχύουν την καλή διάθεση.
Οι παρακάτω τροφές που παρουσιάζονται παρακάτω συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα,  περιορίζουν τις εναλλαγές της διάθεσης και ενισχύουν τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, παράγοντες που επηρεάζουν τα συμπτώματα κατάθλιψης.
Δοκιμάστε τις παρακάτω έξυπνες, διατροφικές επιλογές όταν η διάθεσή σας δεν βρίσκεται στα καλύτερά της:
  • Ομελέτα
Βοηθά λόγω των βιταμινών Β που περιέχει και των πρωτεϊνών. Άλλες πηγές τέτοιων στοιχείων είναι το άπαχο βοδινό κρέας,το φύτρο σιταριού, τα ψάρια και τα πουλερικά.
  • Ξηροί καρποί και σπόροι
Βοηθούν λόγω του μαγνησίου που περιέχουν. Άλλες πηγές μαγνησίου είναι οι σπόροι κολοκύθας, οι ηλιόσποροι, τα κάσιους, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι πλούσια σε μαγνήσιο.
  • Ψάρια του κρύου νερού
Βοηθούν γιατί περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Άλλες πηγές του συγκεκριμένο στοιχείου είναι τα εξής: Αγριος σολομός, ρέγκα, σαρδέλα, γαύρος, τόνος, πέστροφα, σκουμπρί.
  • «Αρχαίοι» σπόροι
Βοηθούν λόγω των σύνθετων υδατανθράκων που περιέχουν. Ποιοι είναι αυτοί; Κινόα, κεχρί, αμάραντο και το κριθάρι.
  • Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι βοηθά γιατί περιέχει το αμινοξύ L-θειανίνη.Από το Blogger.