Διαφήμιση - Advertisement
Ότι καλύτερο έχεις δοκιμάσει!! - Σπιτική λεμονάδα από... τα χεράκια σου!! - TVNEWS Ότι καλύτερο έχεις δοκιμάσει!! - Σπιτική λεμονάδα από... τα χεράκια σου!!

Ότι καλύτερο έχεις δοκιμάσει!! - Σπιτική λεμονάδα από... τα χεράκια σου!!


Ότι καλύτερο έχεις δοκιμάσει!! - Σπιτική λεμονάδα από... τα χεράκια σου!!Υπάρχει κάτι που ξεδιψά όσο το νερό και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με τεχνητά χρώματα και περιττές θερμίδες; Ναι είναι η απάντηση. Η παλιά παραδοσιακή σπιτική λεμονάδα...

Ας ξεκινήσουμε να απαριθμήσουμε τα οφέλη αυτής της κλασικής κι αγαπημένης συνήθειας που αφήσαμε για λίγο στην άκρη λόγω πολλών και διαφορετικών τυποποιημένων επιλογών.
Πρώτα απ' όλα η κλασική λεμονάδα είναι αυτό για το οποίο περηφανεύεται, «σπιτική». Μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας, να την διατηρήσετε στο ψυγείο και να καταφεύγετε σε αυτή μόλις χρειαστείτε μια νότα γευστικής δροσιάς.
Είναι πανεύκολη και μπορεί να μείνει στο ψυγείο για καιρό.
Εκμεταλλεύεστε όλη την ευεργετική δράση του λεμονιού στον οργανισμό που ως γνωστό διώχνει τις τοξίνες, τα βακτήρια, είναι διουρητικό και λιποδιαλυτικό.
Η σπιτική λεμονάδα έχει λιγότερες θερμίδες από τα τυποποιημένα αναψυκτικά, μόλις 70 θερμίδες και επιπλέον μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς οι ίδιοι την ένταση του όξινου που θέλετε να έχει η λεμονάδα σας.
Συνταγή για σπιτική λεμονάδα
Μια απλή συνταγή για τη δημιουργία σπιτικής λεμονάδας που ακολουθώ είναι η εξής:
500ml χυμό λεμονιού
- 500γρ. ζάχαρη
- 200ml νερό
- Φλούδα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα του λεμονιού. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στίβουμε φρέσκα λεμόνια (όσα είναι απαραίτητα για τα 500ml χυμού). Σουρώνουμε το χυμό χρησιμοποιώντας λεπτό σουρωτήρι σε συνδυασμό με τουλπάνι (2 φορές). Μέχρι να ολοκληρώσουμε το στίψιμο θα έχει κρυώσει και το σιρόπι μας. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε το σουρωμένο χυμό με το σιρόπι, αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Μεταγγίζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα μπουκάλια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο (θα έχουμε περίπου 1 λιτρο συμπυκνωμένης σπιτικής λεμονάδας).
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ανακινούμε το μπουκάλι, βάζουμε 1/3 του ποτηριού συμπυκνωμένο χυμό, 2/3 νερό και μπόλικα παγάκια, σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι και φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας και η λεμονάδα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Μπορείτε να βρείτε πολλές διαφορετικές συνταγές για την δημιουργία σπιτικής λεμονάδας, εγώ προτιμώ αυτή γιατί ο χυμός δεν βράζει κι έτσι διατηρεί όλα τα συστατικά του.