Αυτή είναι η γυναίκα με το πιο όμορφο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο – Σόκαρε πριν από τρία χρόνια σε διαγωνισμό ομορφιάς [video]

Επιστήμονες και μαθηματικοί προβληματίζονται εδώ και αιώνες για να προσδιορίσουν τις ιδανικές αναλογίες στο πρόσωπο μιας γυναίκας....


Η τέλεια συμμετρία είναι το αντικείμενο εργασίας μαθηματικών, αλλά και πλαστικών χειρούργων, που χρεώνουν υπέρογκα ποσά για αυτή την υπόσχεση. Όμως κάποια το έχει χωρίς να δώσει δεκάρα…
Η  21χρονη Φλοράνς Κολγκέιτ γεννήθηκε έχοντας το τέλειο πρόσωπο.Το πρόσωπό της έχει τις ιδανικές αναλογίες, στο σχήμα ματιών, την απόσταση ανάμεσά τους, το στόμα, το μέτωπο και το πηγούνι. Δηλαδή έχει άψογες αναλογίες.
Η Φλοράνς Κολγκέιτ έχει την ομορφιά που πολλές γυναίκες θα πλήρωναν μια περιουσία για να αποκτήσουν. Την ομορφιά που καλλιτέχνες, επιστήμονες και μαθηματικοί αγωνίζονται εδώ και αιώνες να για κατανοήσουν.
Κατάγεται από τη Βρετανία και  σπούδασε στο Ντόβερ Grammar School. Κέρδισε έναν διαγωνισμό φυσικής ομορφιάς της εταιρείας Lorraine Cosmetics. Και ξαφνικά έγινε διάσημη παγκοσμίως αφού δεν είχε απλά ένα όμορφο πρόσωπο αλλά αυτό που η επιστήμη θεωρεί το τέλειο πρόσωπο.

Οι αναλογίες
Οι ερευνητές που μελετούν την ελκυστικότητα λένε ότι σε ένα τέλειο γυναικείο πρόσωπο, η απόσταση μεταξύ των ματιών είναι το 46% της απόστασης από το ένα αφτί μέχρι το άλλο. Στο πρόσωπο της Φλοράνς η απόσταση αυτή είναι 44%, αγγίζοντας το τέλειο.
Παράλληλα, η ιδανική απόσταση μεταξύ των ματιών και στόματος θα πρέπει να είναι το ένα τρίτο του μήκους του προσώπου. Της Φλωράνς είναι 32,8%.