Σημαντική αλλαγή του καιρού απο σήμερα το βράδυ; Δείτε αναλυτικάΝέα σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός προς το βράδυ σήμερα...

αρχικά από τα δυτικά και από αύριο στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, τις ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τις βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, που τοπικά ενδέχεται να έχουν και ένταση. Παράλληλα αναμένονται θυελλώδεις Νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο, που η έντασή τους θα φτάσει τα 7 – 8 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ: Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά, όπου για ένα 6ωρο θα είναι πολύ πυκνές, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.Χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε περιοχές της Θράκης, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά φαίνεται εκεί τα φαινόμενα να είναι πιο ασθενή. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Πελοποννήσου, με έμφαση στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, με ένα μέσο υψόμετρο περί τα 450 μέτρα και πάνω.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: Αύριο το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο και για 6-8 ώρες περίπου.Στην υπόλοιπη χώαρ αναμένονται βροχές, κατά περιόδους εντονότερες.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: περιμένουμε να χιονίσει σε ένα μέσο υψόμετρο περί τα 200 με 300 μέτρα και πάνω, χωρίς να αποκλείεται στην αρχή των φαινομένων να δούμε πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, ίσως και στο κέντρο της πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ: Πολύ βροχή αναμένεται στην Αττική, με πιθανή εκδήλωση και καταιγίδας. Θα χιονίσει μέσα στη νύχτα απόψε σε περιοχές με υψόμετρα από 700 μέτρα και πάνω, με αύξηση αυτών των υψομέτρων σχετικά γρήγορα στα 1.000 με 1.200 μέτρα.

Πρόγνωση: Κλέαρχος Μαρουσάκης
Φυσικός – Μετεωρολόγος
Πηγή

Από το Blogger.