Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΠΚΙΝΤΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΟΚΙΔΑ - TVNEWS Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΠΚΙΝΤΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΟΚΙΔΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΠΚΙΝΤΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΟΚΙΔΑ



Τη Δήμητρα Κοροκίδα, πρώην αθλήτρια του Ταεκβοντό και νυν Δασκάλα του Α.Σ. Πολεμικών Τεχνών ...
«ΣΑΤΖΑ», τίμησε η Ελληνική Ομοσπονδία Χαπκίντο, στα πλαίσια της 1ης Αθλητικής Ημερίδας που διοργάνωσε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στο κλειστό της Δάφνης. Η Δήμητρα Κοροκίδα, κάτοχος του 7ου Νταν στο Ταε κβον ντό, 3ου Νταν στο Τανγκ σου ντό, 3ου Νταν στο Χαπκίντο και 3ου Νταν στο Χάεντονγκ Κούμπο, εκτός από την προπονητική, ασχολείται ενεργά με το στίβο, καθώς αγωνίζεται στη σφαίρα, σε αγώνες ταχύτητας με αναπηρικό αμαξίδιο και στο ακόντιο.

Η αθλήτρια Κοροκίδα, εκτός από όλα τα άλλα, έχει προσφέρει στη χώρα μας διεθνείς διακρίσεις σε υψηλότατο επίπεδο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Λυών, το 2013, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό, με επίδοση 10,36μ. που αποτελεί Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ, ενώ πρόσφατα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα (2015) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Σφαίρα, με Πανελλήνιο Ρεκόρ. 


Η Δήμητρα Κοροκίδα, παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.ΧΑΠ. κ. Στέφανο Μπούτιο, για την προσφορά της  στην ανάπτυξη του Χαπκίντο στην Ελλάδα και στον Ελληνικό Αθλητισμό εν γένει.

Η διοργάνωση της 1ης Αθλητικής Ημερίδας της ΕΛ.Ο.ΧΑΠ. στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίδειξη βασικών τεχνικών Χαπκίντο από αθλητές 6 Συλλόγων (ΣΑΤΖΑ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ, ΘΗΣΕΑΣ 2013, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΙΟΓΚ – ΧΙ).

Στη συνέχεια, η Δασκάλα του Α.Σ. ΣΑΤΖΑ Δήμητρα Κοροκίδα (3ο Νταν Χαπκίντο) έδειξε τεχνικές αυτοάμυνας καθήμενη.

Ακολούθησε επίδειξη αυτοάμυνας εναντίον ένοπλου και άοπλου αντιπάλου, από τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.ΧΑΠ. Στέφανο Μπούτιο (4ο Νταν Χαπκίντο) και τον Δάσκαλο του Α.Σ. ΠΗΛΕΑΣ Πέτρο Ξανθόπουλο (3ο Νταν Χαπκίντο).

Το απογευματινό πρόγραμμα, περιελάμβανε Κορεατική Μάχη (KYORUGI) για 350 παίδες – κορασίδες, νέους – νέες, άνδρες – γυναίκες. Συμμετείχαν αθλητές από 24 Συλλόγους, στο πνεύμα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» .


Την παρουσίαση της Διοργάνωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Πελίνα Θεοδοσίου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΠΚΙΝΤΟ ευχαριστεί θερμά τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Δάφνης για την παραχώρηση του Σταδίου, το αστυνομικό τμήμα Δάφνης για την ολοήμερη διακριτική παρουσία στην εκδήλωση, τον κύριο Μπακιρτζή Δημήτριο για την ιατρική κάλυψη και όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην επιτυχία της Διοργάνωσης.


Δείτε το φωτορεπορτάζ από την 1η Αθλητική Ημερίδα της ΕΛ.Ο.ΧΑΠ: