Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία στο Ίλιον: Πώς περιγράφει ο πατέρας τον θάνατο του 2,5 ετών γιου του (Videos) - TVNEWS Τραγωδία στο Ίλιον: Πώς περιγράφει ο πατέρας τον θάνατο του 2,5 ετών γιου του (Videos)

Τραγωδία στο Ίλιον: Πώς περιγράφει ο πατέρας τον θάνατο του 2,5 ετών γιου του (Videos)





Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Περιστέρι με τον θάνατο ενός παιδιού 2,5 ετών, από ασφυξία, το οποίο είχε κρυφτεί σε μπαούλο παίζοντας με το αδελφάκι του.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας μία 35χρονη μητέρα μετέφερε το 2,5 ετών αγόρι της στο νοσοκομείο Ταξιάρχης στο Περιστέρι.
Η γυναίκα έφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πήραν το παιδί και απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο θάνατος πιθανότατα προκλήθηκε από ασφυξία, γι’αυτό ειδοποίησαν την αστυνομία.
Η 35χρονη μητέρα μετέφερε σε κατάσταση σοκ  περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα το ηλικίας 2,5 ετών αγοράκι της σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. «Σώστε το παιδί μου», ούρλιαζε απελπισμένη η γυναίκα, ωστόσο, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο παιδάκι, αφού ήταν ήδη νεκρό.

«Φώναζε σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου», είπε ο διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης.
Μερικές ώρες μετά, προέκυψαν νέα δεδομένα στην οικογενειακή τραγωδία, καθώς το Χαμόγελο του παιδιού με ανακοίνωση του  ανέφερε πως ο φορέας είχε δεχθεί καταγγελία, στις 4 Σεπτεμβρίου που αφορούσε «συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας». Η καταγγελία έγινε ανώνυμα στην εθνική γραμμή SOS για τα παιδιά 1056 και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, «άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».
Όπως ειπε στο protothema.gr ο κ.Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, από εκείνη τη στιγμή και μετά ο οργανισμός δεν είχε καμία ενημέρωση: «Εμείς ενημερωνόμαστε όταν πρέπει να αναλάβουμε κάποιο παιδί ή δυστυχώς, όταν ένα παιδί πεθαίνει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχει σημασία ότι τουλάχιστον, κάποιοι που αντιλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις μιλούν. Το Χαμόγελο επισημαίνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.