«Πόλεμος» για το φιάσκο με τη Siemens

«Πόλεμος» για το φιάσκο με τη SiemensΡεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής....
Η είδηση της αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens, επειδή δεν είχε μεταφραστεί εγκαίρως το βούλευμα και ο κίνδυνος της παραγραφής που αυτή η αναβολή επιφέρει προκάλεσαν ήδη από χθες το πρωί την αντίδραση του Πρωθυπουργικού Γραφείου.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν σε δημοσιογράφους πως «ευθύνες υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους θα καταλογιστούν, θα λογοδοτήσουν».
Μάλιστα κάποια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν πως η ολιγωρία ήταν σκόπιμη, και ότι στοχεύει στο να οδηγηθεί η υπόθεση των μαύρων ταμείων σε παραγραφή.
Αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ολγα Γεροβασίλη προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για «πειθαρχικές» αλλά και «ποινικές ευθύνες».
«Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.  Δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, που διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση «θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».
Κυβερνητικές πηγές δείχνουν στο πλαίσιο αυτό ως υπεύθυνη, την δικαιοσύνη.
Στην υπόθεση παρενέβη η ΝΔ, η οποία με διαρροή κύκλων απάντησε στα περί απόδοσης ευθυνών της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι εκείνη φέρει την ευθύνη: «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη» ανέφεραν οι κύκλοι της ΝΔ και πρόσθεταν ότι «είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους».

Το Μαξίμου πέρασε το απόγευμα στην αντεπίθεση με non paper στο οποίο υπενθύμισε τις ολιγωρίες της ΝΔ στην υπόθεση αλλά και τις σχέσεις των στελεχών της με την εταιρεία και τον κ. Χριστοφοράκο και της συνέστησε να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της. «Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens.

Tα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας», αναφέρεται στο κείμενο αυτό το οποίο καταλήγει πως «όλα θα έρθουν στο φως». 
Πηγή:real.gr