Διαφήμιση - Advertisement
8 μυστικά βήματα για μακριά μαλλιά! - TVNEWS 8 μυστικά βήματα για μακριά μαλλιά!

8 μυστικά βήματα για μακριά μαλλιά!


Το 95% των ανδρών ομολογούν ότι και μόνο στη θέα μίας γυναίκας με μακριά μαλλιά, γοητεύονται...






Από την άλλη μεριά, οι περισσότερες θα κάναμε τα πάντα για να τα αποκτήσουμε. Μην απελπίζεσαι, αλλά ανακάλυψε τα 8 απλά βήματα για να έχεις τα μακριά μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν μέσα σε 6 μήνες.

Βήμα 1 – Έλεγξε την κατάσταση της υγείας σου

Το πόσο υγιής είναι ο οργανισμός σου επηρεάζει ακόμα και τον ρυθμό με τον οποίο μακραίνουν τα μαλλιά σου. Έτσι, φρόντισε να λύσεις θέματα, όπως προβλήματα με τον θυροειδή, ορμονικά ή έλλειψη σιδήρου, όχι μόνο για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα, αλλά κυρίως για να είσαι υγιής.

Βήμα 2 – Σωστή διατροφή

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρή η μαμά σου σε κυνηγούσε να φας τα λαχανικά και τα φρούτα σου; Αν ήξερες ότι έτσι θα αποκτούσες sexy μακριά μαλλιά, θα το έκανες από μόνη σου. Ο οργανισμός όταν δεν προσλαμβάνει όσα έχει ανάγκη, δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των βασικών οργάνων του, αφήνοντας δευτερεύοντα ζητήματα όπως οι… τρίχες.

Εκτός των συμπληρωμάτων βιταμινών και ειδικών προϊόντων που βοηθούν τα μαλλιά και τα νύχια, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να εντάξεις στη διατροφή σου πρωτεΐνες, όσπρια, καλά λιπαρά από ψάρια, φρούτα και λαχανικά. Ενώ, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις τις υποθερμιδικές δίαιτες, την άστατη διατροφή και το βρώμικο φαγητό πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά.

Βήμα 3 – Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι

Είναι γνωστό ότι το άγχος είναι ένας από τους νο.1 εχθρούς της υγείας μας. Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης μέσα στο αίμα, η οποία ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών. Προσπάθησε με τεχνικές διαλογισμού, γιόγκα και καλής οργάνωσης του χρόνου και των υποχρεώσεών σου, να περιορίσεις το άγχος σου.

Βήμα 4 – Μην τα κακομεταχειρίζεσαι!

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, εμείς οι ίδιες «τραυματίζουμε» τα μαλλιά μας, όταν τα πιάνουμε σε πολύ σφιχτές αλογοουρές, με τις θερμικές και χημικές διεργασίες στις οποίες τα υποβάλλουμε, ακόμα και όταν δεν τα βουρτσίζουμε σωστά.

Αρχικά, σταμάτησε να χρησιμοποιείς πλαστικά λαστιχάκια μαλλιών και όσα είναι πολύ σφιχτά -το ιδανικό είναι να βάζεις ξυλάκια. Έπειτα, άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά όσο πιο συχνά γίνεται, ενώ προσπάθησε να περιορίσεις τις βαφές, το πιστολάκι και το styling. Για παράδειγμα, αντί να κάνεις μπούκλες με το σίδερο, μπορείς να βάλεις ρόλεϋ -κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας! Επιπλέον, για το χτένισμα προμηθεύσου μία βούρτσα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και χτένιζέ τα απαλά από τη μέση προς τα κάτω προχωρώντας προς τη ρίζα, κι όχι ξεκινώντας από τη ρίζα στις άκρες με τη μία.

Βήμα 5 – Ποιος είναι ο τύπος σου;

Με μια σύντομη επίσκεψη στον δερματολόγο ή ακόμα και σε ένα καλό κομμωτήριο, θα μπορέσεις να μάθεις τον τύπο των μαλλιών σου αν δεν τον ξέρεις. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για τα μαλλιά σου, μιας και τα ευαίσθητα με τα λιπαρά ή τα βαμμένα δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες.

Βήμα 6 – Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για τη λειτουργία του οργανισμού μας, ακόμα και για να μακρύνουν τα μαλλιά μας. Εκτός από τη συνιστώμενη από τους διαιτολόγους κατανάλωση 8 με 10 ποτηριών νερό, πρέπει να τα ενυδατώσεις κι εξωτερικά. Στο πλάνο ομορφιάς σου ένταξε μία εντατική μάσκα μαλλιών από λάδι καρύδας το λιγότερο μία φορά την εβδομάδα, μετά από κάθε λούσιμο χρησιμοποίησε ενυδατικό conditioner στις άκρες κι όχι στη ρίζα, ενώ βάλε στη ζωή σου τα έλαια μαλλιών με argan, δαφνέλαιο ή άλλα πολύτιμα αιθέρια έλαια πριν και μετά το styling.

Βήμα 7 – Συστηματικό λούσιμο

Το κλισέ που θέλει να μη λούζεις τα μαλλιά σου για να μακρύνουν πιο γρήγορα έχει ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί. Κάθε δεύτερη μέρα λούζε τα μαλλιά σου με νερό σε χλιαρή θερμοκρασία, αφού τα προϊόντα styling και οι ρύποι της ατμόσφαιρας επηρεάζουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Βήμα 8 – Τριμάρισμα

Μία επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε 10 με 12 εβδομάδες, θα σε βοηθήσει να μακρύνουν τα μαλλιά σου όμορφα και σωστά, καθώς έτσι απαλλάσσεσαι πλήρως από την ψαλίδα και τις σπασμένες άκρες.