Διαφήμιση - Advertisement
Τρίχες στο πρόσωπο;;; Σταμάτησε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα τώρα με τρία απλά TIPS! - TVNEWS Τρίχες στο πρόσωπο;;; Σταμάτησε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα τώρα με τρία απλά TIPS!

Τρίχες στο πρόσωπο;;; Σταμάτησε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα τώρα με τρία απλά TIPS!


Τρίχες στο πρόσωπο;;; Σταμάτησε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα τώρα με τρία απλά TIPS!Σαν να μην έφτανε η τριχοφυΐα στα πόδια, ...




τις μασχάλες και τη γραμμή του μπικίνι, οι ενοχλητικές τρίχες και του χνούδι μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου, όπως το πηγούνι, η μύτη και τα μάγουλα.
Οι ανδρικές ορμόνες, τα λεγόμενα ανδρογόνα, ευθύνονται στις περισσότερες περιπτώσεις για τη γυναικεία τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Μετά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των γυναικείων ορμονών (οιστρογόνα) πέφτουν και τα επίπεδα των ανδρογόνων αυξάνονται, με αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν τρίχες ακόμη και στα πιο... απίθανα σημεία. Επίσης, τα ανδρογόνα μπορεί να είναι αυξημένα λόγω ενδοκρινικής πάθησης των επινεφριδίων, των ωοθηκών ή της υπόφυσης ή λόγω του αυξημένου βάρους.
Υπάρχουν τρεις λύσεις που πιθανότατα δε γνωρίζετε για να αποφύγετε την εμφάνιση της ενοχλητικής τριχοφυΐας στο πρόσωπο.
- Τσάι από δυόσμοΔεν απομακρύνει τις υπάρχουσες τρίχες, αλλά αναστέλλει την παραγωγή των ανδρογόνων κι έτσι προλαμβάνει την ανάπτυξη της τρίχας στο πρόσωπο. Βάλτε στο πρόγραμμά σας δύο κούπες τσάι από δυόσμο τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην επιθεώρηση Phytotherapy Research κατέδειξε ότι ο συγκεκριμένος τύπος τσαγιού συμβάλλει στη μείωση της τριχοφυΐας στο πρόσωπο σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες. Η έντονη τριχοφυΐα του προσώπου είναι τυπικό σύμπτωμα του συνδρόμου.
- Διατροφή με λίγους υδατάνθρακεςΟι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και κατ' επέκταση ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Η αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης με τη σειρά της ευθύνεται για την απελευθέρωση περισσότερων ανδρογόνων.
- Αναστολέας ανάπτυξης τρίχαςΠρόκειται για κρέμες φυτικής προέλευσης που επιδρούν στη δομή του θύλακα. Οι τρίχες γίνονται σταδιακά πιο λεπτές και μαλακές και εν τέλει σταματούν να φυτρώνουν. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να σας προτείνει κάποιο τέτοιο προϊόν.
onmed.gr