Διαφήμιση - Advertisement
Όλα στον «αέρα» για τις νέες τηλεοπτικές άδειες - TVNEWS Όλα στον «αέρα» για τις νέες τηλεοπτικές άδειες

Όλα στον «αέρα» για τις νέες τηλεοπτικές άδειες


Όλα στον «αέρα» για τις νέες τηλεοπτικές άδειεςΣε θολά νερά οδηγείται το νέο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών. ...



Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στις επόμενες διασκέψεις Δικαστηρίου, τη Δευτέρα και την Τετάρτη.
Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε δύο φορές χθες ότι σε περίπτωση που ο νόμος του για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, τότε θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, γεγονός που γεννά ερωτηματικά σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις όσων έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση.
Ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στην επίμαχη τροπολογία για τις άδειες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες για συναίνεση.
Παρόλα αυτά, το κλίμα στην Βουλή χθες ήταν εκρηκτικό και η μάχη για το τηλεοπτικό τοπίο παίχτηκε σε δύο μέτωπα. Στην ολομέλεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και την προειδοποίησε «να μην διανοηθεί να φέρει την πραξικοπηματική τροπολογία» στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ στην Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής απέβη για μία ακόμη φορά άκαρπη.
Στο μεταξύ, η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικολάου Παρασκευόπουλου, για την διενέργεια έρευνας σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας, διαβιβάστηκε χθες το απόγευμα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος θα διενεργήσει την σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του επίμαχου δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην συνέχεια ακολούθησε και η εντολή του κ. Παρασκευόπουλου προς την κ. Δημητρίου για το ίδιο θέμα.
Εξάλλου, χθες έγινε γνωστό ότι στη διάσκεψη της Τρίτης, ο εισηγητής του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών Γιώργος Παπαγεωργίου τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του Νόμου Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ, αλλά και υπέρ της νομιμότητας των υπουργικών και άλλων αποφάσεων που εκδόθηκαν σε επιταγή του εν λόγω νόμου.
Πηγή: real.gr