Κατασκηνώστε στις παραλίες: Έρχεται βαρύς καύσωνας! Πότε ο υδράργυρος θα "βαρέσει" 40αρια;

Κατασκηνώστε στις παραλίες: Έρχεται βαρύς καύσωνας! Πότε ο υδράργυρος θα Από τη μία βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι και από την άλλη…θερμοκρασίες που θα αγγίξουν «κόκκινο». Ο καιρός τις επόμενες ημέρες φαίνεται πως κάνει τα δικά του παιχνίδια.
Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία «χτυπούν» αρκετές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος θα ανέβει κατακόρυφα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για αύριο, Τρίτη (14-06-2016) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ισχυρές κατά διαστήματα στη Θράκη. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κατά περιόδους κυρίως στη Θράκη και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Παροδικά νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Από την Τετάρτη οι βροχοπτώσεις σταματούν και αρχίζει ή άνοδος της θερμοκρασίας.
Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο προβλέπεται καυτό καθώς ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στις ηπειρωτικές περιοχές στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.