Διαφήμιση - Advertisement
Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο! Να κάτι που σίγουρα δεν ήξερες πως συμβαίνει... - TVNEWS Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο! Να κάτι που σίγουρα δεν ήξερες πως συμβαίνει...

Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο! Να κάτι που σίγουρα δεν ήξερες πως συμβαίνει...


Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο! Να κάτι που σίγουρα δεν ήξερες πως συμβαίνει... Τελικά δεν είναι μόνο η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, απειλή για την κοινωνία καθώς αποδεικνύεται ότι ακόμη και η φόρτιση του στο αυτοκίνητο, έχει σοβαρές συνέπειες.

Επιβάρυνση του περιβάλλοντος και πολύ υψηλό κόστος είναι τα αποτελέσματα της φόρτισης των κινητών μας τηλεφώνων στο αυτοκίνητο, αντί στο σπίτι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της εταιρείας Auto Electrifation, η οποία δημιουργήθηκε από τον Jon Bereisa, που στο παρελθόν ήταν στέλεχος της General Motors Co.


Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάζει το Bloomberg, η φόρτιση του τηλεφώνου στο αυτοκίνητο κοστίζει 33 φορές περισσότερο από τη φόρτιση στο σπίτι. Για τις μετρήσεις θεωρήθηκε ως παραδοχή ότι η φόρτιση ενός smartphone απαιτεί ρεύμα ισχύος 4,8 Watt, ενώ για την επιπλέον κατανάλωση σε καύσιμο που αυτό απαιτεί, χρησιμοποιήθηκαν οι τιμές βενζίνης των ΗΠΑ. Η μελέτη διαπιστώνει επίσης ότι αν κάθε Αμερικανός οδηγός φόρτιζε το κινητό του στο αυτοκίνητο θα παράγονταν επιπλέον 970.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.
Πώς όμως συνδέεται η φόρτιση του κινητού τηλεφώνου με την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου στο αυτοκίνητο; Πολύ απλά, όταν το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου επιβαρύνεται με επιπλέον φορτία, ειδικά στη λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί, τότε ο αισθητήρας στροφών δίνει εντολή για αύξησή τους, ώστε η γεννήτρια να τροφοδοτεί περισσότερο τη μπαταρία για να μην μειωθεί η τάση της.



Σε αυτοκίνητα με auto start/stop, αυτό σημαίνει ότι είτε δεν θα λειτουργεί συχνά το σύστημα, με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα, την αύξηση της κατανάλωσης. Φυσικά όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με υποδοχές φόρτισης εξωτερικών συσκευών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να τις χρησιμοποιούμε εναλλακτικά προς το δίκτυο παροχής ρεύματος του σπιτιού. Αντίθετα, τώρα που γνωρίζουμε, κάνουμε χρήση μόνο όταν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Πηγή: newmoney.gr