Διαφήμιση - Advertisement
Αυτό είναι το σκληρότερο μέρος του κόσμου που δεν το επισκέπτεσαι για πλάκα - TVNEWS Αυτό είναι το σκληρότερο μέρος του κόσμου που δεν το επισκέπτεσαι για πλάκα

Αυτό είναι το σκληρότερο μέρος του κόσμου που δεν το επισκέπτεσαι για πλάκα


Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που δεν έχουν καμία ιδέα σχετικά με το Διαδίκτυο ή τα κινητά τηλέφωνα...




Κι όμως υπάρχουν φυλές που είναι εντελώς αποκομμένες από τον παγκόσμιο πολιτισμό και δεν είναι και πολύ δεκτικές στην επαφή με τον έξω κόσμο.
Το Sentinel Island στον Κόλπο της Βεγγάλης, βρίσκεται μεταξύ της Μιανμάρ και της Ινδονησίας και φιλοξενεί μια τέτοια φυλή. Οι κάτοικοι του Sentinel είναι τόσο εχθρικοί προς τους ξένους που το νησί έχει χαρακτηριστεί ως το πιο δύσκολο μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως.
Οι Sentinelese, όπως αποκαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων κατοίκων της Αφρικής και ζουν στο νησί σχεδόν 60.000 χρόνια. Ο ακριβής τους πληθυσμός παραμένει άγνωστος και θα μπορούσε να κυμαίνεται από 40 μέχρι 500 άτομα.



Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος ή εχθρός, από τη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του στο νησί , οι κάτοικοι τον υποδέχονται με δόρατα και βέλη ακόμα και αν οι επισκέπτες προσπαθήσουν να τους προσφέρουν δώρα. Δεν δίστασαν μάλιστα να επιτεθούν στην αποστολή διάσωσης που επισκέφτηκε το νησί μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004.
Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή των Sentinelese αφού ζουν κρυμμένοι βαθιά μέσα στη ζούγκλα. Η ινδική κυβέρνηση έκανε αρκετές προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί τους από το 1964 ωστόσο ήταν όλες αποτυχημένες. Ετσι οι επισκέψεις πλέον στο νησί απαγορεύονται και το ινδικό ναυτικό έχει επιβάλει μια ζώνη προστασίας 3 μιλίων καθώς οι συναντήσεις των ντόπιων με τους επισκέπτες δεν έχουν αίσιο τέλος.