Διαφήμιση - Advertisement
Σπαρακτικές εικόνες από το ναυάγιο της Σάμου με 26 νεκρούς (VIDEO) - TVNEWS Σπαρακτικές εικόνες από το ναυάγιο της Σάμου με 26 νεκρούς (VIDEO)

Σπαρακτικές εικόνες από το ναυάγιο της Σάμου με 26 νεκρούς (VIDEO)


Σπαρακτικές εικόνες από το ναυάγιο της Σάμου με 26 νεκρούς (VIDEO)Με το νεκρό παιδί του στην αγκαλιά, ένας πρόσφυγας μαζί με άλλους ναυαγούς εντοπίζονται πάνω ...


στα συντρίμμια της βάρκας που τους μετέφερε από την Τουρκία στη Σάμο. Είναι οι πρώτες εικόνες – γροθιά στο στομάχι από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο με 26 νεκρούς, εκ των οποίων οι 10 ήταν παιδιά. Έχουν καταγραφεί από την ιταλική ακτοφυλακή, που μετείχε στην επιχείρηση διάσωσης. Οι Ιταλοί κατάφεραν να διασώσουν πέντε ανθρώπους. Συνολικά, σώθηκαν εννέα, δυο παιδιά, δυο γυναίκες και πέντε άνδρες. Άλλοι 26 όμως, δεν τα κατάφεραν. Ανάμεσά τους 10 παιδάκια...
Δέκα άνδρες, έξι γυναίκες και 10 παιδιά είναι ο τραγικός απολογισμός ακόμη ενός ναυαγίου στα νερά του Αιγαίου. Αυτή τη φορά ήταν ανοιχτά της Σάμου, όταν η ξύλινη βάρκα που μετέφερε 40-50 πρόσφυγες ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στο Κοκκάρι.
Το ναυάγιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (27.01.2016) όταν ένας άνδρας εντοπίστηκε κοντά στην ακτή. Είπε πως βρισκόταν σε ξύλινη βάρκα που είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία με προορισμό τη Σάμο αλλά σε κάποιο σημείο του ταξιδιού άρχισε να βάζει νεκρά και ημιβυθίστηκε. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση.
Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων προσφύγων συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο πλωτά σκάφη της δύναμης Frontex και ιδιωτικά μέσα.


Οι εικόνες που ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η ιταλική ακτοφυλακή είναι ακόμη μια γροθιά στο στομάχι. Δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία. "Μην ανησυχείτε, μείνετε ήρεμοι" φωνάζουν οι Ιταλοί λιμενικοί, που έφτασαν στο σημείο μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών να τους συνδράμουν.
Οι ναυαγοί που εντοπίστηκαν από το ιταλικό λιμενικό είχαν περάσει 24 ώρες πάνω στα συντρίμμια της βάρκας που θα τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ένας άνδρας κρατά στα χέρια το άψυχο, πια, κορμάκι του παιδιού του. Ελπίζει, μάταια, ότι οι διασώστες θα καταφέρουν να το επαναφέρουν στη ζωή. Δεν τα κατάφεραν. Ο ίδιος άνδρας έχασε τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του.