Διαφήμιση - Advertisement
ΤΩΡΑ - Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη - TVNEWS ΤΩΡΑ - Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη

ΤΩΡΑ - Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη


Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου ...
βρίσκονταν τουρίστες - Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας - Αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον καμικάζι με τα εκρηκτικά, επικαλείται η Χουριέτ
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.




Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ στο σημείο την ώρα της έκρηξης βρισκόταν και ένα γκρουπ γερμανών τουριστών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας, που είχε στόχο τουρίστες. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής κινήθηκε προς μια ομάδα τουριστών που περίμενε να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε πως είδε ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.




Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης.

«Aκουσα ένα τεράστιο "μπαμ" την ώρα που ετοίμαζα τον καφέ μου. Μετά συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για έκρηξη στην  τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης», γράφει η Σοφία Τζόουνς. στο Twitter.

«Τεράστια έκρηξη, πολλοί τραυματίες στην περιοχή που βρίσκεται το "Μπλε Τζαμί"», γράφει ο Μουσταφά Εντίμπ.