Διαφήμιση - Advertisement
Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Νέο "τσεκούρι" στις επικουρικές συντάξεις... - TVNEWS Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Νέο "τσεκούρι" στις επικουρικές συντάξεις...

Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Νέο "τσεκούρι" στις επικουρικές συντάξεις...


Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Νέο
Δεν περνάει η πρόταση της κυβέρνησης για “εναλλακτικά” μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κούρεμα των επικουρικών συντάξεων.....




Για επικοινωνιακούς λόγους η κυβέρνηση έχει προτείνει ως και εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων ωστόσο το μέτρο δεν θα αποδώσει πάνω από 130 εκατομμύρια την ώρα που απαιτούνται μειώσεις της τάξης των 300 εκατομμυρίων.

Οι δανειστές λένε επίσης όχι στην αύξηση των εισφορών κατά 1% (0,5% για τον εργοδότη και 0,5% για τον εργαζόμενο) καθώς κρίνουν το μέτρο αντιαναπτυξιακό.




Κάπως έτσι η μείωση των επικουρικών γίνεται μονόδρομος και ουσιαστικά μιλάμε για μειώσεις που θα ξεκινούν από 6% για τις χαμηλές συντάξεις και θα φτάνουν (ή και θα ξεπερνούν σύμφωνα με άλλες πληροφορίες) το 10%.

Ουσιαστικά οι μειώσεις των αποδοχών αφορούν σε 800.000 συνταξιούχους και το “πλαφόν” για το κούρεμα μπαίνει χαμηλά, ακόμη και στα 128 ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που οι κύριες συντάξεις για όσους αποχωρούν μετά την 1/7/2015 είναι από 20% ως και 40% χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που είχαν υπολογίσει αρχικά, ενώ από τον επόμενο χρόνο ξεκινάει και η μείωση στο ΕΚΑΣ που θα οδηγήσει σε απώλεια ως και 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους ως το 2019.

Πηγή: newsit.gr