Διαφήμιση - Advertisement
Μπανάνες: Πώς δεν θα μαυρίσουν όταν τις συντηρούμε στο ψυγείο - TVNEWS Μπανάνες: Πώς δεν θα μαυρίσουν όταν τις συντηρούμε στο ψυγείο

Μπανάνες: Πώς δεν θα μαυρίσουν όταν τις συντηρούμε στο ψυγείο


Ο ιδανικός τρόπος για να ωριμάσει με φυσικό τρόπο μια μπανάνα είναι να την κρατήσουμε μέσα...

στη χαρτοσακούλα της και να την αφήσουμε εκτός ψυγείου. Αν είναι άγουρη και θέλουμε να ωριμάσει πιο γρήγορα, υπάρχει ένα κόλπο: μέσα στη χαρτοσακούλα της βάζουμε και ένα μήλο ή μια ντομάτα και τα αφήνουμε μαζί στη χαρτοσακούλα για 24 ώρες! Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα.
Όσο για το μαύρισμα της φλούδας της, είναι κάτι που θα συμβεί είτε τη βάλεις στο ψυγείο είτε όχι. Αρχικά η φλούδα αποκτά μαύρα στίγματα και στη συνέχεια μαυρίζει. Αν τη βάλεις στο ψυγείο το μαύρισμα θα γίνει ακόμα πιο έντονο, αλλά το εσωτερικό της μπανάνας θα είναι μια χαρά. Μην διστάσεις να την καταναλώσεις αν δεν είναι μαυρισμένη μέσα ή λιωμένη. Η αλλοίωση στο χρώμα της φλούδας δεν είναι επικίνδυνη.