Διαφήμιση - Advertisement
Προσοχή!! - Γνωρίζετε ποια σημεία του σπιτιού είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τα παιδιά σας;; (PHOTOS) - TVNEWS Προσοχή!! - Γνωρίζετε ποια σημεία του σπιτιού είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τα παιδιά σας;; (PHOTOS)

Προσοχή!! - Γνωρίζετε ποια σημεία του σπιτιού είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τα παιδιά σας;; (PHOTOS)


Προσοχή!! - Γνωρίζετε ποια σημεία του σπιτιού είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τα παιδιά σας;; (PHOTOS)Τα περισσότερα σπίτια στις μέρες μας έχουν έναν αριθμό συσκευών και gadgets που σκοπό έχουν να κάνουν την ζωή της οικογένειας πιο εύκολη....


Οι φράσεις «πιο εύκολα» και «πιο γρήγορα» αποτυπώνουν με σαφήνεια τις ανάγκες των σημερινών γονιών. Τι γίνεται, όμως, με την λέξη «ασφάλεια»; Πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε στο σπίτι αν τυχόν συμβεί κάτι σοβαρό και επικίνδυνο, από αυτά που δεν θέλει κανείς να σκάφτεται, όπως π.χ. μια φωτιά ή κάποια διάρρηξη; Κάποια από τα παρακάτω αντικείμενα υπόσχονται να σας σώσουν την ζωή –και είμαστε σίγουροι ότι τα περισσότερα δεν γνωρίζατε καν ότι υπάρχουν!

Προστατευτικά για πρίζες

Πολύτιμα αν στο σπίτι υπάρχουν μωρά και μικρά παιδιά!

Φακός

Τα περισσότερα σπίτια έχουν έναν φακό -κάπου- σε περίπτωση π.χ. διακοπής ρεύματος. Το πρόβλημα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν θυμάστε πού τον έχετε βάλει είτε δεν έχει μπαταρίες.

Ραδιόφωνο με μπαταρίες

Σε περίπτωση οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής (π.χ. κάποιου μεγάλου σεισμού) το ραδιόφωνο μπορεί να γίνει το μοναδικό μέσο επικοινωνίας σας με τον έξω κόσμο. Μέσου αυτού θα λάβετε κάθε σημαντική πληροφορία για το πώς να κινηθείτε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχετε ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες διαθέσιμο κάπου (π.χ. στην αποθήκη), μαζί με μερικά εμφιαλωμένα νερά και μερικές κονσέρβες.

Χρονοδιακόπτης

Υπάρχουν άπειρα είδη χρονοδιακοπτών στην αγορά που είναι άκρως οικονομικά και εύκολα στην χρήση. Ένας χρονοδιακόπτης θα σας φανεί πολύτιμος για να μην ξεχνάτε ποτέ π.χ. τον φούρνο ή τον θερμοσίφωνα αναμμένο, ή απλά για να επισημαίνετε στα παιδιά πότε ο χρόνος στον υπολογιστή έχει φτάσει στο τέλος του.

Συναγερμός

Ο συναγερμός είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα για σπίτια εύκολα προσβάσιμα σε διαρρήκτες. Ακόμα κι αν δεν τον έχετε συνδέσει με κάποια εταιρία Security που θα στείλει σήμα στην αστυνομία σε περίπτωση διάρρηξης, παρά απλά ενεργοποιημένο για να «χτυπά» με κάθε ύποπτη κίνηση στο σπίτι, η ασφάλεια που θα σας κάνει να νιώθετε ξεπερνά κατά πολύ το -έτσι κι αλλιώς μικρό- κόστος αγοράς του!

Μαγνητικός συναγερμός πόρτας

Αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ολόκληρο τον μηχανισμό συναγερμού στο σπίτι, μία πολύ πιο εύκολη, οικονομική και άκρως αποτελεσματική λύση είναι ο μαγνητικός συναγερμός που τοποθετείται σαν στοπ σε οποιαδήποτε πόρτα και ενεργοποιείται αυτόματα μόλις η πόρτα πάει να ανοίξει με πολύ δυνατό ήχο σειρήνας. Το δε κόστος του δεν ξεπερνά τα 8 ευρώ.

Συσκευή GPS για παιδιά

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίζετε το παιδί σας, ανά πάσα ώρα και στιγμή, ιδιαίτερα αν είναι σε ηλικία που κυκλοφορεί μεν μόνο του αλλά δεν παύετε να ανησυχείτε. Η δε χρήση του GPS για παιδιά είναι πολύ απλή, αφού απλά το τοποθετείτε στην σάκα ή στην τσέπη του και ενημερώνεστε είτε μέσω κινητού είτε μέσω υπολογιστή πού βρίσκεται το παιδί. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν και παιδικά ρολόγια με GPS.Το κόστος ενός τέτοιου GPS Tracker στην ελληνική αγορά κυμαίνεται στα 200 ευρώ.

Σπρέϊ πιπεριού

Είναι το μοναδικό νόμιμο «όπλο» που μπορεί κανείς να έχει στο σπίτι του για ασφάλεια, αρκεί να το φυλάτε κάπου πολύ μακριά από τα παιδιά. Πωλείται ελεύθερα στην αγορά και το κόστος του κυμαίνεται από 12 έως 60 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός του.

Συσκευή παρακολούθησης μωρού με κάμερα

Οι περισσότεροι νέοι γονείς σήμερα έχουν ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας με το δωμάτιο του μωρού, για να το ακούν την ώρα που κοιμάται. Στην αγορά, ωστόσο, κυκλοφορούν και συσκευές παρακολούθησης με ασύρματη κάμερα, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε όποιο σημείο σας βολεύει προκειμένου να βλέπετε -ακόμα και στο μαύρο σκοτάδι- το μωρό σας να κοιμάται και... να κοιμάστε και εσείς ακόμα πιο ήσυχοι!

Πυροσβεστήρας

Επιβάλλεται να υπάρχει ένας πυροσβεστήρας στο σπίτι ή σε κάθε όροφο της πολυκατοικίας, ο οποίος θα σας προστατεύσει σε περίπτωση που πάρει φωτιά π.χ. ένα τηγάνι στην κουζίνα ή ακόμα και οι κουρτίνες από τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Θα πρέπει, βέβαια, να είναι καλά συντηρημένος, δηλαδή να μην έχει λήξει και -το κυριότερο- να γνωρίζετε πώς να τον χρησιμοποιείτε.

Γονικός έλεγχος ίντερνετ

Πρόκειται για το σπουδαιότερο μέτρο ασφαλείας που μπορείτε να πάρετε για την προστασία των παιδιών σας καθώς περιηγούνται στο ίντερνετ. Με τον γονικό έλεγχο περιορίζετε τον χρόνο που έχουν τα παιδιά στην διάθεσή τους για την χρήση του υπολογιστή, καθώς και τα προγράμματα και παιχνίδια που μπορούν να παίξουν, ενώ τους αποκλείετε και την πρόσβαση σε κακόβουλες ιστοσελίδες.