Διαφήμιση - Advertisement
Πέντε τροφές που προκαλούν ΔΥΣΟΣΜΙΑ του σώματος! Ξέρεις ποιες είναι;;;(ΔEN ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ) - TVNEWS Πέντε τροφές που προκαλούν ΔΥΣΟΣΜΙΑ του σώματος! Ξέρεις ποιες είναι;;;(ΔEN ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ)

Πέντε τροφές που προκαλούν ΔΥΣΟΣΜΙΑ του σώματος! Ξέρεις ποιες είναι;;;(ΔEN ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ)


Πέντε τροφές που προκαλούν ΔΥΣΟΣΜΙΑ του σώματος! Ξέρεις ποιες είναι;;;(ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ)Σε κάποια φάση της ζωής μας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει ένα απρόσμενο κατά τ' άλλα φαινόμενο: να μυρίζει ...


πολύ άσχημα το σώμα και η αναπνοή μας χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.

Η απάντηση είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στις τροφές που έχουμε καταναλώσει εκείνη την ημέρα.

Αν και η πιο συνηθισμένη άσχημη μυρωδιά του σώματος παράγεται στις μασχάλες και στη βουβωνική χώρα σε συνδυασμό με τα βακτήρια που συνήθως βρίσκονται στο δέρμα μας, σύμφωνα με την Κλινική Mayo, τροφές όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια, τα οποία μπορεί να περιέχουν πτητικές θειούχες ουσίες, μπορεί να τις απελευθερώσουν μέσω του ιδρώτα μας.
Αυτές οι ουσίες απορροφώνται από το αίμα και τους πνεύμονές μας μετά την πέψη, προκαλώντας μια ιδιαίτερη δυσοσμία του σώματος και της αναπνοής.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βρεθείτε ποτέ σε μια ανάλογα δυσάρεστη θέση, δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να μην μυρίζει άσχημα το σώμα σας:
ΑλκοόλΈνα ποτήρι μπύρας ή κρασιού σίγουρα δεν θα προκαλέσει άμεσα δυσοσμία, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε άσχημη αναπνοή το επόμενο πρωί, εφόσον πιείτε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καθώς το αλκοόλ περνά μέσα στο αίμα και το σώμα, ένα μικρό ποσοστό του διαρρέει προς τα έξω μέσω των πόρων και μέσω της αναπνοής, και ο ιδρώτας του ατόμου αρχίζει να μυρίζει αλκοόλ. Το στόμα αφυδατώνεται και τα ούρα έχουν μια αμυδρή μυρωδιά αλκοόλ.
ΣπαράγγιαΑφότου καταναλώσετε σπαράγγια και χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, οι περισσότεροι θα ξέρετε ότι τα ούρα έχουν μια διαφορετική μυρωδιά. Αυτή η οσμή προέρχεται από την πέψη της ουσίας μερκαπτάνης -ένωση του θείου- που διασπάται σε δύσοσμα χημικά συστατικά. Μια έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Chemical Senses έδειξε ότι ορισμένοι συμμετέχοντες δεν είχαν δύσοσμα ούρα μετά από κατανάλωση σπαραγγιών, επειδή έλειπε από τον οργανισμό τους ένα γονίδιο για το πεπτικό ένζυμο που διασπά την μερκαπτάνη στα δύσοσμα συστατικά της.
ΚαφέςΤο πιο αγαπημένο πρωινό ρόφημα μπορεί να ενεργοποιήσει όχι μόνο το μυαλό σας, αλλά η καφεΐνη μπορεί μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τους ιδρωτοποιούς αδένες σας. Ο όρος "ανάσα από καφέ" έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα για τους λάτρεις του καφέ, γιατί είναι ένα διουρητικό ρόφημα που τους κάνει να νιώθουν πολύ διψασμένοι. Η ξηροστομία που προκαλείται οδηγεί σε μια άσχημη γεύση και οσμή. Επίσης, αυτή η ξηρότητα συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη βακτηρίων.
Κιτρινόριζα (κάρι) και κύμινοΟι μυρωδιές των μπαχαρικών, όπως το κάρι και το κύμινο μπορεί να μετατρέψουν ένα απλό γεύμα σε ένα γευστικότατο πιάτο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία στο σώμα σας, παραμένοντας μάλιστα στους πόρους σας για αρκετές ημέρες. Έρευνα του κέντρου Wellness στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας, έδειξε ότι η προγεννητική διατροφή μιας μητέρας, εφόσον περιλαμβάνει τακτικά ισχυρές δόσεις μπαχαρικών όπως το κάρι και το κύμινο θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την οσμή του σώματος στο νεογέννητό της.
Κόκκινο κρέαςΈρευνα του 2006 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Chemical Senses έδειξε ότι η οσμή των συμμετεχόντων που ακολουθούσαν μια διατροφή χωρίς κρέας ήταν "σημαντικά πιο ελκυστική και ευχάριστη" και "λιγότερο έντονη" σε σύγκριση με εκείνους που ακολουθούσαν διατροφή με κόκκινο κρέας. Αυτό οφείλεται στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για περάσει το κρέας από την πεπτική οδό, καθώς κατά την διαδικασία αυτή προλαβαίνει και σαπίζει εν μέρει μέσα στο έντερο. Ως αποτέλεσμα, το άτομο έχει δυσοσμία στην αναπνοή και την εφίδρωση.
onmed.gr