ΠΡΟΣΟΧΗ! Κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά σας;;;ΠΡΟΣΟΧΗ! Κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά σας;;; Αυξάνεται ο κίνδυνος για Οι γονείς δεν πρέπει με τίποτα να μοιράζονται το κρεβάτι τους με τα μωρά τους διότι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου υποστηρίζουν οι επιστήμονες.....Συγκεκριμένα αξιωματούχοι του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας της Σουηδίας ανησυχούν τόσο πολύ που αποφάσισαν να εκδώσουν κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να καταλάβει ο κόσμος ότι τα μωρά κάτω των 3 μηνών θα πρέπει πάντα να κοιμούνται στην κούνια τους.
Ο αιφνίδιος βρεφικό θάνατος είναι πέντε φορές πιο πιθανό να συμβεί αν το μωρό κοιμάται στο κρεβάτι με τους γονείς του. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal η οποία ασχολήθηκε με 1.500 αιφνίδιους θανάτους αποκάλυψε ότι το 22% έλαβαν χώρα στο κρεβάτι των γονιών ενώ όλοι κοιμόντουσαν μαζί.
Σε άλλες χώρες όπως τη Γαλλία, την Αμερική αλλά και την Ελλάδα συνιστάται το νεογνό να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς αλλά σε δικό του κρεβάτι.

Από το Blogger.