Διαφήμιση - Advertisement
Μήπως διψάτε συνέχεια; - Δείτε πότε πρέπει να ανησυχήσετε... - TVNEWS Μήπως διψάτε συνέχεια; - Δείτε πότε πρέπει να ανησυχήσετε...

Μήπως διψάτε συνέχεια; - Δείτε πότε πρέπει να ανησυχήσετε...


Μήπως διψάτε συνέχεια; - Δείτε πότε πρέπει να ανησυχήσετε...
Έχετε σκεφτεί ποτέ τι μπορεί να φταίει που διψάτε συνεχώς;...
Πότε το αίσθημα της δίψας είναι φυσιολογικό και πότε όχι;. Δείτε τι μπορεί να φταίει...


Αφυδάτωση

H δίψα είναι ένα σύμπτωμα αφυδάτωσης. Στην περίπτωση αυτή μπορεί το στόμα σας να είναι ξηρό και κολλώδες και να έχετε μειωμένη ούρηση. Άλλα συμπτώματα αφυδάτωσης μπορεί να περιλαμβάνουν κεφαλαλγία και ξηρό δέρμα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από παραλήρημα, απώλεια συνείδησης και υπερβολική δίψα. Να αποφεύγετε τα ποτά που είναι διουρητικά, όπως η σόδα και ο καφές. Πιείτε περίπου ένα φλιτζάνι νερό πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την άσκηση για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Διαβήτης
Εκτός από την αφυδάτωση, η δίψα μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα του διαβήτη, μια διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. Τα διαβητικά άτομα δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα τους. Άλλα συμπτώματα του διαβήτη μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια ή αύξηση βάρους, τραυματισμοί που θεραπεύονται αργά, και συχνή ούρηση. Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν ινσουλίνη ή από του στόματος φάρμακα για το διαβήτη.
Παθήσεις των νεφρών ή του ήπατος
Τα υγρά του σώματος μπορεί να μειωθούν από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος, λόγω ανεπάρκειας του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς, γεγονός που οδηγεί σε δίψα. Στην περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και συνήθως χορηγούνται φάρμακα που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να θεραπευτεί με την αντιμετώπιση υποκείμενου ιού που ευθύνεται για την πάθηση. Η μεταμόσχευση ήπατος μπορεί να είναι απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις. Η νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με αλλαγές στη διατροφή, όπως ο περιορισμός του νατρίου ή του καλίου. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί αιμοκάθαρση.

Η διατροφή και οι συνήθειες σας
Η δίψα μπορεί επίσης να σχετίζεται με τη διατροφή σας. Όσοι τρώνε πικάντικα ή αλμυρά τρόφιμα μπορούν να έχουν αίσθημα δίψας πιο συχνά από ό, τι εκείνοι που καταναλώνουν άλλα τρόφιμα. Επίσης ασθένειες που προκαλούν διάρροια και ναυτία είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να αυξήσει τη δίψα. Ακόμη ο καφές, το αλκοόλ και το τσιγάρο μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα της δίψας. Τέλος ορισμένα φάρμακα, κυρίως αντιχολινεργικά ή φαινοθειαζίνες, επίσης να προκαλέσουν δίψα.

Αποιος διαβήτη
Δεν έχει καμία σχέση με την αυξημένη γλυκόζη στο αίμα, αλλά ονομάστηκε διαβήτης εξαιτίας της πολυουρίας που προκαλεί, όπως και ο σακχαρώδης. Είναι μία ασθένεια που οφείλεται σε διαταραχή της αντιδιουρητικής ορμόνης. Ο ασθενής λοιπόν που πάσχει από άποιο διαβήτη έχει πολυουρία γιατί αφυδατώνεται γρήγορα.
lifezone.gr