Διαφήμιση - Advertisement
Οι 8 άγνωστες χρήσεις του λεμονιού που ούτε φαντάζεστε ότι υπάρχουν! - TVNEWS Οι 8 άγνωστες χρήσεις του λεμονιού που ούτε φαντάζεστε ότι υπάρχουν!

Οι 8 άγνωστες χρήσεις του λεμονιού που ούτε φαντάζεστε ότι υπάρχουν!


Το λεμόνι, είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και οι ευεργετικές του δράσεις στον ανθρώπινο....
οργανισμό είναι πολυάριθμες<




Πόσες όμως από αυτές ξέρετε;..

Παρακάτω θα δούμε κάποιες από τις άγνωστες χρήσεις του λεμονιού στην καθημερινή μας ζωή έτσι ώστε να την κάνουμε πιο «πράσινη».

1. Πιείτε κάθε πρωί ένα ποτήρι νερό με χυμό μισού λεμονιού για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. 

Θα εξισορροπήσει το Ph του σώματος σας μετά από τον βραδινό ύπνο και θα σας ενυδατώσει με φυσικό τρόπο.

2. Καθαρίστε και τονώστε το δέρμα του προσώπου σας τρίβοντας πάνω του φέτες λεμονιού ή κάντε ένα πίλινγκ με τριμμένη φλούδα λεμονιού και ζάχαρη.


 Αμέσως μετά την εφαρμογή θα νιώσετε το δέρμα σας φρέσκο και καθαρό. Το λεμόνι αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες του δέρματος και καταπολεμά τα σημάδια της ακμής.

3. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με λεμόνι.

Χρησιμοποιείστε το χυμό του λεμονιού σαν φυσική μάσκα μαλλιών αν θέλετε να αποκτήσετε ανοιχτόχρωμες ανταύγειες.
Απλώστε το χυμό στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επίσης ο χυμός λεμονιού είναι ένα εξαιρετικό αντί- πυτιριδικό.

4. Χρησιμοποιείστε το λεμόνι σαν φυσικό αποσμητικό.

Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές που αναδύονται από τις μασχάλες ή τα πόδια τρίβοντας φέτες λεμονιού. Είναι ένα ισχυρό αντί- βακτηριδιακό που θα καθαρίσει και θα φρεσκάρει τα πάσχοντα σημεία του σώματος. Επίσης μετά από ένα γεύμα με ψάρι μπορείτε να σερβίρετε μπωλάκια με νερό και λεμόνι για να ξεπλύνουν οι καλεσμένοι σας τη μυρωδιά του ψαριού από τα χέρια τους.

5. Το λεμόνι είναι ένα φυσικό λευκαντικό για τα ρούχα.

Ρίξτε μισή κούπα χυμό λεμονιού στο νερό που ξεπλένετε τα ρούχα σας και απλώστε τα σε μέρος που το βλέπει ήλιος. Το φως του ηλίου σε συνδυασμό με το χυμό λεμονιού θα κάνουν τα λευκά ρούχα σας να αστράφτουν.

6. Χρησιμοποιείστε το λεμόνι για την καθαριότητα του σπιτιού σας.

Ιδιαίτερα στην κουζίνα και το μπάνιο, ο χυμός λεμονιού είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά. Καθαρίστε λερωμένες επιφάνειες, όπως ο πάγκος της κουζίνας ή οι άσπρες συσκευές, και διώξτε μακριά τα μικρόβια, αφήνοντας μία υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας και καθαριότητας. Επίσης μπορείτε να ρίξετε χυμό ενός λεμονιού στο νερό που σφουγγαρίζετε, αλλά αποφύγετε τα μάρμαρα γιατί τους προκαλεί ζημιές.

7. Τρίψτε τα μπρούτζινα και τα ανοξείδωτα αντικείμενα με λεμόνι για να τα καθαρίσετε και να αναδείξετε το υπέροχο χρώμα τους.

Το λεμόνι καθαρίζει τα μεταλλικά αντικείμενα, διώχνει τη θαμπάδα τους δίνει φυσική λάμψη. Συνδυάσετε χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα για πιο δραστικά αποτελέσματα και με ένα μαλακό πανί τρίψτε τα αντικείμενα που θέλετε να καθαρίσετε. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και γυαλίστε.

8. Διώξε τις άσχημες μυρωδιές και τα λίπη από το φούρνο μικροκυμάτων.

Τοποθετήστε μέσα στο φούρνο χυμό λεμονιού και αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά και έπειτα καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου με ένα πανί. Θα δείτε τα βρώμικα τοιχώματα του φούρνου να καθαρίζουν εύκολα από τα λίπη και θα μυρίσετε μια γλυκιά μυρωδιά την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το φουρνάκι σας.
Πηγη