Ευχάριστα νέα: Έρχεται χάπι που θα ανιχνεύει τον καρκίνο στα πρώτα στάδια!Ευχάριστα νέα: Έρχεται χάπι που θα ανιχνεύει τον καρκίνο στα πρώτα στάδια!
Πολύ κοντά σε μία σημαντική ανακάλυψη βρίσκεται το πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ....

Συγκεκριμένα, το αμερικάνικο πανεπιστήμιο αναπτύσσει ένα χάπι, που θα ανιχνεύει τον καρκίνο σε πρώιμα στάδια, ώστε να μπορούν οι επιστήμονες να τον καταπολεμήσουν εγκαίρως.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες John Ronald και Sanjiv Gambhir ένα ειδικό χάπι θα είναι σε θέση στο μέλλον να βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.
Εδώ και καιρό μελετούν τη δημιουργία ενός χαπιού το οποίο προκαλεί την απελευθέρωση πρωτεϊνών από τα καρκινικά κύτταρα στο αίμα. Έτσι θα μπορούν οι γιατροί με μια απλή εξέταση αίματος να ανιχνεύουν τον καρκίνο ακόμα και στα πρώτα στάδια.
Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει η λήψη βιοψιών που σε πολλές περιπτώσεις θέτουν τον ασθενή σε κίνδυνο όπως επισημαίνουν οι ερευνητές.
Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνάς τους τα παρουσίασαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μοριακής Απεικόνισης (World Molecular Imaging Congress).Από το Blogger.