Διαφήμιση - Advertisement
«Βόμβα» Καλλιάνου: Αυτές οι περιοχές θα «θαφτούν» στο χιόνι τις επόμενες μέρες - TVNEWS «Βόμβα» Καλλιάνου: Αυτές οι περιοχές θα «θαφτούν» στο χιόνι τις επόμενες μέρες

«Βόμβα» Καλλιάνου: Αυτές οι περιοχές θα «θαφτούν» στο χιόνι τις επόμενες μέρες


Νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στη χώρα μας προβλέπει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος....

Όπως αναφέρει, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «την Πέμπτη, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά και τα ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, πολλές φορές και μηδενικό».



Αναλυτικά, ο γνωστός μετεωρολόγος γράφει:
«Νέος γύρος με χιόνια την Πέμπτη έως ...και τα πεδινά!
Την Τρίτη και την Τετάρτη θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα. Πιθανό είναι να χιονίσει και στην κεντρο-βόρεια Πελοπόννησο από τα 950-1000 μέτρα υψηλότερα.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.
Αυτό που παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση στα κεντρικά και ιδιαιτέρως βόρεια τμήματα της χώρας σε συνδυασμό με τις πυκνές νεφώσεις (εμπλουτισμένες με ικανοποιητικά ποσά υγρασίας) που θα έχουν ήδη αναπτυχθεί.



Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι την Πέμπτη, στην Θεσσαλία, στην Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά και τα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, πολλές φορές και μηδενικό!
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την Πέμπτη ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και πάνω από τα 350 μέτρα στη Θεσσαλία, ενώ στο εσωτερικό του διαμερίσματος θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από 150-200 μέτρα αντίστοιχα (τοπικά ακόμη και πιο χαμηλά). Ειδικά στη Μακεδονία και τη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 150 μέτρα και υψηλότερα, ενώ θα υπάρξουν αρκετές περιοχές που θα χιονίσει έως και τα πεδινά-παραθαλάσσια ...και μάλιστα όχι εξασθενημένα αλλά ισχυρά!
Θα σας ενημερώσω για τυχόν αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία. Κατά βάση όμως θα συμβεί αυτό που σας προανέφερα.
Καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι!».