Διαφήμιση - Advertisement
Σάλος με τις νέες τουρκικές προκλήσεις εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό - TVNEWS Σάλος με τις νέες τουρκικές προκλήσεις εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό

Σάλος με τις νέες τουρκικές προκλήσεις εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό


Σάλος με τις νέες τουρκικές προκλήσεις εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το ΚυπριακόΜε προκλητικό τρόπο αντέδρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών....



στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού για σχέδιο κατοίκησης 28 βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Το τουρκικό υπουργείο, μέσω του εκπρόσωπου του Χουσεΐν Μουφτούογλου, αναφέρει ότι η Άγκυρα αναμένει «σύνεση» από την Αθήνα «για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».
«Ο Έλληνας υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να κατασκευάσει οικισμούς σε 28 νησίδες στο Αιγαίο. Ωστόσο, δεν ανέφερε τα ονόματα αυτών των 28 μικρών νησίδων.  Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ντε φάκτο συνθήκες που δημιουργήθηκαν από ελληνικές πολιτικές για αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», επανέλαβε πως για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
«Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας» είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα 28 νησιά. «Όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
«Είναι πολύ κακή η στιγμή, είναι πολύ κακή η συγκυρία, η Τουρκία να κινείται με αυτούς τους τόνους επαναφέροντας την απαράδεκτη λογική των δήθεν γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Πρέπει και η ελληνική κυβέρνηση να είναι πάρα πολύ προσεκτική, απαιτείται ένας ελάχιστος και ουσιαστικός συντονισμός μεταξύ υπουργείων, για να υπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» επισήμανε ο κ.Κουμουτσάκος.