Προσοχή!! ΜΗΝ αγνοείς τα σημάδια!! - Ποιες ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ σου "μαρτυρούν" τα πόδια σου;;Προσοχή!! ΜΗΝ αγνοείς τα σημάδια!! -  Ποιες ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ σου Τα πόδια μας μπορούν να παρέχουν στους ειδικούς πολλές σημαντικές ...πληροφορίες για την υγεία μας, όπως για παράδειγμα από το αν είμαστε αφυδατωμένοι μέχρι το αν αντιμετωπίζουμε κάποιο κυκλοφορικό πρόβλημα ή πνευμονική νόσο.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση ή την αίσθηση των ποδιών, μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ορισμένων πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις «ανωμαλίες» που μπορεί να παρατηρήσετε στα πόδια σας και οι οποίες μπορεί να αποτελούν ενδείξεις σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα BusinessInsider:

Κρύα πόδια

Εάν τα πόδια σας είναι συνεχώς κρύα και δε μπορείτε να τα ζεστάνετε με τίποτα, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα υποθυρεοειδισμού, μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ποσότητα ορισμένων σημαντικών ορμονών.

Πληγές που επιμένουν

Αν υποφέρετε από κάποια πληγή που δε λέει να επουλωθεί, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για την εμφάνιση διαβήτη.

Δάχτυλα χωρίς τρίχες
Τα δάχτυλα των ποδιών έχουν φυσιολογικά επάνω τους μια ποσότητα τριχών. Αν όχι, αυτό ίσως υποδηλώνει την ύπαρξη κυκλοφορικού προβλήματος. Οι υγιείς θύλακες των τριχώναπαιτούνσυνεχή ανανέωση στηνπροσφορά αίματοςγια ναπαραμείνουν οι ρίζες τουςστοδέρμα. Αν τα δάχτυλα των ποδιών σας δεν λαμβάνουν αρκετό αίμα, τότε οι τρίχες που μεγαλώνουν σε αυτά μπορεί να πέσουν.

Κόκκινο ή πρησμένο μεγάλο δάχτυλο

Αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι σημαντικά πιο μεγάλο από τα υπόλοιπα, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι ποδάγρας (ουρικής αρθρίτιδας), μιας επίπονης μορφής αρθρίτιδας, η οποία εμφανίζεται όταν συσσωρεύεται ένας συγκεκριμένος τύπος οξέος στον οργανισμό.

Μούδιασμα ή «μυρμήγκιασμα»

Τα δύο αυτά συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι σημάδια διαβήτη, μιας σοβαρής ασθένειας, κατά την οποία ο οργανισμός δε μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Κράμπες

Οι κράμπες στα πόδια είναι ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα αφυδάτωσης ή έλλειψης καλίου στον οργανισμό.

Πρησμένοι αστράγαλοι

Οι πρησμένοι αστράγαλοι μπορεί να αποκαλύπτουν κάποιο πρόβλημα στα νεφρά.

govastileto.gr


Από το Blogger.