Διαφήμιση - Advertisement
Φτιάξε σοκολατένια μπισκότα Παλμιέ μόνο με 2 υλικά! - TVNEWS Φτιάξε σοκολατένια μπισκότα Παλμιέ μόνο με 2 υλικά!

Φτιάξε σοκολατένια μπισκότα Παλμιέ μόνο με 2 υλικά!


Μια πανεύκολη συνταγή για μπισκότα παλμιέ με γέμιση Νουτέλας....




Απολαύστε τα μόλις τα βγάλετε από το φούρνο με τραγανό φύλλο και λιωμένη σοκολάτα ή και κρύες με το ίδιο γευστικά αποτέλεσμα και θα απογειώσετε τη γεύση σας.
Υλικά
•1 φύλλο σφολιάτας
•2 φλ. τσαγιού Nutella
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Στρώνω το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το τεντώνω πολύ απαλά, ώστε να απλώσει λίγο, χωρίς να ξεχειλώσει και να χάσει το ορθογώνιο σχήμα του. Αλείφω τη Nutella σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
3.Τυλίγω τη μια πλευρά του φύλλου σε ρολό, προς το κέντρο και σταματάω ακριβώς στη μέση. Αντίστοιχα, ρολάρω την άλλη πλευρά του φύλλου προς το κέντρο, μέχρι τα δύο ρολά να συναντηθούν. Έτσι θα έχω ένα είδος διπλού ρολού που ο ένας εφάπτεται με τον άλλο.
4.Με ένα μεγάλο και καλό κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δόντια, κόβω το διπλό ρολό σε φέτες πάχους 1/2 εκ. (περίπου 20 φέτες).
5.Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζω εκεί τις φέτες του ρολού, ξαπλωμένες, το μία δίπλα στην άλλη, σε απόσταση περίπου 2 εκ. τη μία από την άλλη. Ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι οι φέτες-παλμιέ να ροδίσουν ελαφρά και να φουσκώσουν. Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες και τις διατηρώ σε γυάλινο δοχείο για 1 εβδομάδα.
Προαιρετικά: Για τη γέμιση, οι προτάσεις είναι ατελείωτες: μερέντα, μαρμελάδα, ξηροί καρποί ή ξερά φρούτα κ.λ.π.
1.Προσθέστε θρυμματισμένα φουντούκια ή καρύδια διάσπαρτα πάνω από τη Nutella και τυλίξτε ή
2.Προσθέστε στο μισό φύλλο 1 φλ. Nutella και στο άλλο μισό 1 φλ. μαρμελάδα και κάνοντας την ίδια διαδικασία απλώς θα έχετε μπισκοτάκια Παλμιέ μισό με Nutella και μισό με μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
sintayes.gr