Διαφήμιση - Advertisement
SOS: Τι να κάνετε σε περίπτωση ανεξήγητου πόνους στο στήθος - TVNEWS SOS: Τι να κάνετε σε περίπτωση ανεξήγητου πόνους στο στήθος

SOS: Τι να κάνετε σε περίπτωση ανεξήγητου πόνους στο στήθος


SOS: Τι να κάνετε σε περίπτωση ανεξήγητου πόνους στο στήθοςΟ πόνος στο στήθος εκδηλώνεται όταν η καρδιά δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο. ...





Ο πόνος είναι συνήθως στο στήθος και μπορεί επίσης να γίνει αισθητό στο ώμο , στο χέρι, ή στο σαγόνι. Όμως ο πόνος στο στήθος δεν είναι πάντα στηθάγχη γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διάγνωση.
Η θεραπεία για τον πόνο στο στήθος εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων
Άμεση βοήθεια και παρέμβαση είναι η καλύτερη ευκαιρία σας για την επιβίωση, αν έχετε μια καρδιακή προσβολή ή άλλο σοβαρό πρόβλημα.
Ξαπλώστε σε μια άνετη θέση με το κεφάλι σας προς τα πάνω.
Αν είχατε ένα επεισόδιο εμφράγματος στο παρελθόν ακολουθήστε τις συστάσεις του θεράποντα ιατρού σας.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ανάπαυση, και  άμεση χρήση υπογλώσσιων όπως νιτρογλυκερίνη  για να μην δημιουργηθούν  θρόμβοι στο αίμα .
Μπορεί να σας χορηγηθεί οξυγόνο ώστε να αισθανθείτε καλύτερα, αν έχετε δυσκολία στην αναπνοή
Ένοχες αιτίες 
Οι αιτίες που προκαλούν τον πόνο αυτό είναι εκτός από την καρδιά  είναι : το έντονο άγχος  κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού η κάποια φλεγμονή στο μυοσκελετικό και στο νευρικό σύστημα ακόμη και διάφορες πεπτικές παθήσεις.
Για να γίνει η διάγνωση ο γιατρός μπορεί να ζητήσει  αναλύσεις αίματος,  ακτινογραφία θώρακα,  ηλεκτροκαρδιογράφημα και εξέταση με υπερήχους της καρδίας.