Διαφήμιση - Advertisement
Έχει κολλήσει η ζυγαριά παρόλο που προσέχεις τη διατροφή σου;;; Τα τρία ΚΟΛΠΑ για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου! - TVNEWS Έχει κολλήσει η ζυγαριά παρόλο που προσέχεις τη διατροφή σου;;; Τα τρία ΚΟΛΠΑ για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου!

Έχει κολλήσει η ζυγαριά παρόλο που προσέχεις τη διατροφή σου;;; Τα τρία ΚΟΛΠΑ για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου!


Έχει κολλήσει η ζυγαριά παρόλο που προσέχεις τη διατροφή σου;;; Τα τρία ΚΟΛΠΑ για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου!Η αύξηση του μεταβολισμού είναι το "άγιο δισκοπότηρο" όλων όσων επιθυμούν να χάσουν σωματικό βάρος με πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο....




Ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο ο οργανισμός καίει θερμίδες και τις μετατρέπει/μεταβολίζει σε ενέργεια και ο ρυθμός που διασπά τις τροφές στα επιμέρους στοιχεία τους.
Οι άνδρες τείνουν να καίνε περισσότερες θερμίδες από ό,τι οι γυναίκες, ακόμα και όταν βρίσκονται σε κατάσταση ανάπαυσης/ηρεμίας. Και για τους περισσότερους ανθρώπους, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σταθερά μετά την ηλικία των 40 ετών.
Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε την ηλικία σας, το φύλο, ή τη γενετική σας προδιάθεση, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας.
Αυξήστε τον μυικό σας όγκοΤο σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμα και όταν δεν κάνετε τίποτα. Αυτός ο μεταβολικός ρυθμός σε κατάσταση ηρεμίας είναι πολύ υψηλότερος σε άτομα που έχουν περισσότερους μυς. Κάθε κιλό μυός χρησιμοποιεί περίπου 6 θερμίδες την ημέρα μόνο για να συντηρηθεί, ενώ κάθε κιλό λίπους καίει μόνο 2 θερμίδες καθημερινά. Αυτή η διαφορά μπορεί να μοιάζει μικρή, αλλά είναι σημαντική σε βάθος χρόνου (πχ ενός έτους). Μετά από ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι μυς ενεργοποιούνται σε όλο το σώμα σας, αυξάνοντας το μέσο ημερήσιο μεταβολικό σας ρυθμό.
Ενυδατωθείτε καλάΤο σώμα σας χρειάζεται νερό για να επεξεργάζεται τις θερμίδες. Αν είστε ακόμη και ελαφρώς/ήπια αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται σημαντικά. Έρευνα έδειξε ότι ενήλικες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα έκαψαν περισσότερες θερμίδες από ό,τι εκείνοι που έπιναν τέσσερα. Για να μείνετε ενυδατωμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό (ή κάποιο άλλο ρόφημα χωρίς ζάχαρη) πριν από κάθε γεύμα ή σνακ. Επίσης, να προτιμάτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά για σνακ, τα οποία περιέχουν πολύ νερό από μόνα τους.
Πικάντικες τροφέςΟι πικάντικες τροφές περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που μπορούν να επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας. Αν μπορέσετε να προσαρμόσετε την μαγειρική σας, ώστε τα γεύματά σας αν περιέχουν ποσότητα κόκκινης ή πράσινης καυτερής πιπεριάς (τσίλι), μπορεί να αυξήσετε σημαντικά τον μεταβολισμό σας. Το αποτέλεσμα σε κάθε γεύμα είναι μάλλον προσωρινό, αλλά αν καταναλώνετε συχνά πικάντικες τροφές, τότε θα δείτε ότι τα οφέλη θα αυξάνονται σταδιακά.
onmed.gr