Εσύ ξέρεις πόσο ΣΥΧΝΑ πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου;

Έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν 10-14 μέρες ...για να αλλάξουν τα σεντόνια τους ενώ υπάρχουν και αυτοί που τα αφήνουν 3-4 εβδομάδες. Καταλαβαίνεις βέβαια πως αυτό είναι απαγορευτικό!
Σεντόνια
Τα σεντόνια πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρείται ο ιδρώτας, η σκόνη και οποιαδήποτε άλλη βρωμιά που βγάζει το σώμα σου όσο εσύ κοιμάσαι. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριό σου για να σκοτώνεις όλα τα μικρόβια.
Τζιν παντελόνια
Είναι εντάξει να φοράς το τζιν παντελόνι σου 4-5 φορές πριν το πλύνεις αρκεί φυσικά να μην έχει κάποιο λεκό. Το να πλένεις πολύ συχνά τα τζιν σου δεν είναι καλό καθώς σιγά σιγά καταστρέφονται. Φρόντιζε να τα πλένεις από την ανάποδη, με κρύο νερό.
Σουτιέν
Ένας γενικός κανόνας λέει πως δεν πρέπει να φοράς το ίδιο σουτιέν για δύο μέρες στη σειρά γιατί το σουτιέν πρέπει να επανέρχεται στο σχήμα του. Άλλαζε τα σουτιέν σου καθημερινά (χωρίς να τα πλένεις συνεχώς) και δίνε στο καθένα τουλάχιστον 24 ώρες για να “αναρρώσει” πριν το ξαναφορέσεις. Όσο για το πότε πρέπει να τα πλένεις καλό είναι να το κάνεις αφού τα έχεις φορέσει 3-4 φορές.
Πρόσωπο
Το να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ είναι πολύ σημαντικό καθώς με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεις την εμφάνιση σπυριών και το κλείσιμο των πόρων. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι να το πλένεις και κάθε πρωί.