Διαφήμιση - Advertisement
Ωραιόκαστρο: Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο οδηγός που σκότωσε μητέρα και παιδί - TVNEWS Ωραιόκαστρο: Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο οδηγός που σκότωσε μητέρα και παιδί

Ωραιόκαστρο: Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο οδηγός που σκότωσε μητέρα και παιδί


Ωραιόκαστρο: Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο οδηγός που σκότωσε μητέρα και παιδί – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί και διασώστεςΠέντε άτομα μεταξύ αυτών και ο οδηγός τραυματίστηκαν....




χθες κοντά στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φέσσα στο Δήμο Ωραιοκάστρου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν τη θανατηφόρα παράσυρση μητέρας και γιου.

Η 32χρονη μητέρα και το αγοράκι από διερχόμενο ΙΧ στις 8.30 χθες το βράδυ. Εκείνη και ο 9χρονος γιος της άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ενώ το 12χρονο κοριτσάκι, που σύμφωνα με το Έθνος είναι κόρη και αδελφή των θυμάτων, μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο.
Εκατοντάδες πρόσφυγες βγήκαν από το hotspot και επιτέθηκαν οργισμένοι στον ηλικιωμένο οδηγό του αυτοκινήτου, κάτοικο Ωραιοκάστρου.
Εκείνος, προκειμένου να αποφύγει το λιντσάρισμα, αναζήτησε καταφύγιο στο φυλάκιο της Αστυνομίας, ενώ οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά και έκαψαν ολοσχερώς το ΙΧ του.
Ο 76χρονος οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Το τροχαίο δυστύχημα έγινε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί.
Αντίστοιχο τροχαίο είχε σημειωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, έξω από το Κτήμα Ηρακλή, όπου λειτουργεί δομή φιλοξενίας προσφύγων. Τότε, είχε σκοτωθεί ένα 7χρονο κοριτσάκι από τη Συρία που περπατούσε μαζί με την 28χρονη μητέρα του και την 8χρονη αδελφή του, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο ΙΧ.
Τραυματίες αστυνομικοί και μέλη πληρώματος του ΕΚΑΒ
Οι πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ από την οργή τους δεν γλίτωσαν ούτε οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν να παραλάβουν τη νεκρή μητέρα και το αγοράκι. Εν μέσω μεγάλης έντασης οι πρόσφυγες χτύπησαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου, το οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει παραλαμβάνοντας μόνο το τραυματισμένο κοριτσάκι.
Για τις πρώτες βοήθειες μετέβησαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν με κακώσεις σε όλο τους το σώμα επίσης στο νοσοκομείο. Ακολούθησε μεγάλη ένταση, με φωτιές και προπηλακισμούς διερχόμενων οδηγών.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έφτασαν στο κέντρο φιλοξενίας, όπου διαμένουν 1.277 άτομα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Βόρειας Ελλάδας. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παρέμειναν όλο το βράδυ.
Η κατάσταση εκτονώθηκε έπειτα από τρεις ώρες, όταν οι πρόσφυγες άρχισαν να επιστρέφουν στο κέντρο φιλοξενίας.
Σημειώνεται ότι οι πρώην αποθήκες Φέσσα βρίσκονται επί της Συμμαχικής Οδού, που οδηγεί από τα Διαβατά στο Ωραιόκαστρο και οι πρόσφυγες κατ' επανάληψη έχουν διαμαρτυρηθεί ότι τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, σε ένα σημείο όπου μπαινοβγαίνει κόσμος, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Με πληροφορίες από voria και ethnos.gr