Διαφήμιση - Advertisement
Νέα στοιχεία για το θάνατο του μωρού στη Μυρσίνη - TVNEWS Νέα στοιχεία για το θάνατο του μωρού στη Μυρσίνη

Νέα στοιχεία για το θάνατο του μωρού στη Μυρσίνη


Νέα στοιχεία για το θάνατο του μωρού στη ΜυρσίνηΟι οικογένειες των προσφύγων, αλλά και η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένοι από το τραγικό περιστατικό στο Κέντρο Φιλοξενίας ....



Προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας, όπου ένα νήπιο, έχασε το απόγευμα της Κυριακής τη ζωή του.
Το νήπιο μωρό έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε πισίνα, η οποία είχε γεμίσει με νερό μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Οι σπαρακτικές φωνές του πατέρα, όταν εντόπισε νεκρό το ενάμιση έτους παιδί του, μέσα στην κενή πισίνα του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη, «έσκισαν» τον αέρα.
Η ετοιμόγεννη μητέρα του παιδιού, αγνοώντας ότι το παιδί της έχει πεθάνει, μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο του Πύργου, σύμφωνα με το Patris Νews.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ με συνεργάτες του, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας και δίπλα στην οικογένεια, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του και προσπαθώντας να βοηθήσει όπου και σε ότι μπορεί.
Γλύτωσε δυο φορές
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:30 χθες το απόγευμα, όταν το παιδί, έχοντας διαφύγει της προσοχής των γονέων του, έπεσε μέσα στην πισίνα, που βρίσκεται 20 περίπου μέτρα από τον χώρο σίτισης και τις αίθουσες διδασκαλίας του Κέντρου Φιλοξενίας.
Το παιδί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνήθιζε να παίζει στο σημείο και – πιθανότατα – γλίστρησε και έπεσε μέσα. Πτώση που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του, στα πρώτα του κιόλας βήματα.
Νωρίτερα, γύρω στις 6:00 το απόγευμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Patris News, το άτυχο παιδί, παίζοντας στο σημείο, έπεσε δυο φορές μέσα στην πισίνα, αλλά σώθηκε από άλλους πρόσφυγες που ήταν εκεί.
Κάποιος μάλιστα από αυτούς, το πήρε αγκαλιά και το παρέδωσε στους γονείς του, συμβουλεύοντάς τους να το προσέχουν, επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνο να παίζει μόνο του στον χώρο της πισίνας, στην οποία, υπήρχαν λιμνάζοντα νερά από τις βροχές των προηγούμενων ημερών.
Λίγη ώρα αργότερα, το παιδί, άγνωστο πως, βρέθηκε και πάλι στο ίδιο σημείο. Ο πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην Αστυνομία και στους υπεύθυνους του Κέντρου, ότι το παιδί έφυγε, όταν το ίδιος συνόδευσε την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μπάνιο.
Αμέσως μετά, κι αφού αντιλήφθηκε την απουσία του παιδιού, ο πατέρας άρχισε να το αναζητά μέσα στον οικισμό. Λίγα λεπτά αργότερα, το εντόπισε νεκρό μέσα στην πισίνα.
Οι σπαρακτικές φωνές και τα κλάματά του, έκαναν τους πρόσφυγες να συγκεντρωθούν στο σημείο. Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να βοηθήσουν και πρώτος από όλους ένας γιατρός από το εξωτερικό, που βρίσκεται στο Κέντρο για  να προσφέρει εθελοντικά βοήθεια. Του έκαναν μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά, ήταν ήδη αργά.
Στο σημείο έφτασαν Αστυνομικοί από το Α.Τ Λεχαινών που έχει αναλάβει την προανάκριση, ενώ το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διευκρινιστούν από την νεκροψία – νεκροτομή που έχει ζητηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.
Τη στιγμή που το άτυχο αγοράκι ξεψυχούσε, η μητέρα του, μετρούσε τον χρόνο αντίστροφα για να φέρει στον κόσμο ένα νέο παιδί.
Αγνοώντας ότι το παιδί της είναι νεκρό, αφού κανένας δεν μπορούσε να της μεταφέρει την τραγική αυτή είδηση, φοβούμενοι για την υγεία της ίδιας και του αγέννητου παιδιού τους, η νεαρή γυναίκα, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.
ΠΗΓΗ: patrisnews