Διαφήμιση - Advertisement
Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω… ποιος είσαι! - TVNEWS Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω… ποιος είσαι!

Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω… ποιος είσαι!


Έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, έχουν ασχοληθεί με θέματα που αφορούν...




τον καφέ όπως οι ευεργετικές του ιδιότητες ή η δημοτικότητά του αναλόγως με το έθνος, την ηλικία ή το φύλο. Πρόσφατα όμως τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διεξήχθη από την κλινική ψυχολόγο Ramani Durvasula και το βιβλίο των Judi James και James Moore -εμπειρογνωμόνων της γλώσσας του σώματος- ισχυρίζονται ότι οι προτιμήσεις μας στον καφέ μπορούν να αποκαλύψουν την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου , τα επίπεδα άγχους του, ακόμα και τη σεξουαλική του ζωή.
Espresso: Όσοι πίνουν αυτό τον καφέ τείνουν να είναι κυκλοθυμικοί και εργασιομανείς. Οκ, είστε ηγετικές φυσιογνωμίες και γρήγοροι στην επίτευξη στόχων. Είστε φιλικοί και ευκολοπροσάρμοστοι αλλά και επιρρεπείς στα χαζο-ξενύχτια. Έμπειροι, συναρπαστικοί και άψογοι εραστές, αλλά δεν φημίζεστε για την αξιοπιστία ή την απαρέγκλιτη πίστη σας. Παίζει το ματάκι σας –και όχι μόνο.
Σκέτος (black coffee): Μινιμαλιστές με άμεση προσέγγιση στη ζωή -χωρίς φρου-φρου κι αρώματα. Μπορεί να είστε ήσυχοι και κυκλοθυμικοί, αλλά και επιρρεπείς σε σύντομες εκρήξεις εξωστρέφειας. Αναμφίβολα δύσκολοι χαρακτήρες, αλλά εξαιρετικοί φίλοι, συνάδελφοι ή σύντροφοι. Άμα σας αντέξει κανείς.
Latte: Συνήθως metrosexual ή συλλέκτες αγαπουλίστικων παιχνιδιών, προσπαθείτε να ευχαριστείτε τους πάντες, οδηγούμενοι από μία ακατανίκητη επιθυμία να είστε αρεστοί σε όλους. Αδύνατο βέβαια, καθότι μόνο οι τηγανητές πατάτες αρέσουν σε όλους. Θα χρησιμοποιήσετε ναζιάρικη φωνή μωρού παιδιού όταν πρόκειται να αρνηθείτε κάτι και ενώ θέλετε να δίνετε την εντύπωση «δύσκολου» αντίπαλου, έχετε μια ανώριμη πλευρά.
Cappuccino: Είστε ολίγον τι ρηχοί. Βαριέστε με τις λεπτομέρειες και προτιμάτε τα υλικά αντικείμενα. Κακοί δεν είστε, οι κακοί είναι στη φυλακή. Στοργικοί και συναισθηματικοί, πετάτε λίγο στα σύννεφα γι’ αυτό συχνά οι φίλοι σας παρακαλούν να προσγειωθείτε. Απολαμβάνετε το σεξ, αλλά βαριέστε εύκολα ένα σύντροφο με φτωχή φαντασία.
Frappe/Nes: Χαρούμενοι, ευθείς τύποι , γελάτε πολύ και ζείτε με το ρητό «αν δεν έσπασε, μην το φτιάχνεις». Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να μην είστε και πολύ «περιπετειώδεις» στην καριέρα σας και έχετε την ανάγκη να δουν οι άλλοι τα κρυμμένα βάθη της προσωπικότητας σας. Είστε γενικά αναβλητικοί τύποι ενώ παίζει να κρατάτε και τις κάλτσες σας κατά τη διάρκεια του σεξ.
Ντεκαφεϊνέ: Ψευτο-οικολόγοι με τάση να αναζητάτε προσοχή, είστε επιλεκτικοί , γκρινιάρηδες και σιχασιάρηδες στην κρεβατοκάμαρα. Ας μην κρυβόμαστε, η επιλογή αυτού του καφέ δείχνει έναν επιτηδευμένο τύπο που θέλει ό,τι δεν μπορεί να έχει και κρύβει την αληθινή προσωπικότητά του. Ακόμα και στο σεξ. Ντροπή.
Frappuccino: Φευγαλέοι και ρηχοί, θα δοκιμάσετε οτιδήποτε έστω μία φορά – ειδικά αν το έχει κάνει πρώτα κάποιος διάσημος. Πιστεύετε ότι είστε fashion-icon, αλλά τελικά στέλνετε το μήνυμα ότι προτιμάτε το στυλ παρά την ουσία. Οι σχέσεις σας διαρκούν όσο και οι επιλογές σας στον καφέ. Δε θα πω κάτι άλλο, είστε άξιοι της τύχης σας.
Freddoccino/Καφές με παγωτό κ.λπ.: Τα άτομα που πίνουν καφέ αναμειγμένο με γλυκά, παγωτά και λοιπά γλυκαντικά θεωρούνται «κοινωνικά τολμηροί». Παιδιά κατά βάθος που διατήρησαν τη γεύση και τις ευαισθησίες της παιδικής ηλικίας. Και με την καλή και με την κακή έννοια. Δεν κάνετε πάντα υγιεινές επιλογές και είστε απερίσκεπτοι. Με τη μόδα και το σεξ τα πάτε καλά πάντως. Κάτι είναι κι αυτό.
Ελληνικός: Είστε παραδοσιακοί τύποι, μπορεί και λίγο οπισθοδρομικοί. Όχι μπορεί, σίγουρα. Συνήθως φοβάστε τις αλλαγές και προτιμάτε τα δοκιμασμένα. Τουλάχιστον αυτό σας κάνει και καλούς συντρόφους αφού δεν τολμάτε να τσιλιμπουρδίσετε από φόβο μη χάσετε το σιγουράκι.
Τέλος, για όσους δεν πίνουν καφέ αλλά αφεψήματα τύπου τσάι ή σοκολάτα, δυστυχώς η ετυμηγορία δεν είναι καλή. Όσοι φοβούνται τον καφέ, φοβούνται τη ζωή. Εάν η γεύση του καφέ σας απωθεί, πραγματικά είστε ένα παιδί και ήρθε η ώρα να ενταχθείτε στον κόσμο των μεγάλων.
athensvoice.gr