Διαφήμιση - Advertisement
Το σχέδιο των καναλιών που έμειναν χωρίς άδεια για να συνεχίσουν να εκπέμπουν - TVNEWS Το σχέδιο των καναλιών που έμειναν χωρίς άδεια για να συνεχίσουν να εκπέμπουν

Το σχέδιο των καναλιών που έμειναν χωρίς άδεια για να συνεχίσουν να εκπέμπουν


Το σχέδιο των καναλιών που έμειναν χωρίς άδεια για να συνεχίσουν να εκπέμπουν - Κεντρική ΕικόναΗ κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να μην κάνει κάνει ούτε βήµα ....



πίσω και να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθµών.
«Τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν δεν κλείνουν, απλώς θα σταµατήσουν να εκπέµπουν σε ψηφιακή ευρυεκποµπή. Από εκεί και πέρα µπορούν να παράγουν και να διανέµουν περιεχόµενο και να εκπέµπουν µε άλλες µορφές τεχνολογίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» την κυβέρνηση προβληµατίζουν δύο παράµετροι της υπόθεσης που έχουν προκαλέσει ήδη σηµαντικό πολιτικό κόστος. Πρώτον, δεν έχει βρεθεί ακόµη λύση για τους περίπου 1.800 εργαζοµένους που θα µείνουν χωρίς δουλειά από τα τρία κανάλια και ενώ ο αρµόδιος υπουργός έχει δεσµευτεί ότι θα υπάρξει κάποια πρόνοια προστασίας τους.
Το σηµαντικότερο, όµως, είναι ότι µετά τον διαγωνισµό και τις αποκαλύψεις για την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας Καλογρίτσα η κυβέρνηση βρίσκεται για πρώτη φορά αντιµέτωπη µε ένα απόλυτα εχθρικό περιβάλλον στα κανάλια, όπου έχουν συνασπιστεί εναντίον της νικητές και ηττηµένοι.
Και τα κανάλια που έµειναν χωρίς τηλεοπτική άδεια, πάντως, µελετούν ήδη εναλλακτικά σενάρια επιβίωσης για την περίπτωση που δεν δικαιωθούν από το Συµβούλιο της Επικρατείας και η αδειοδότηση οριστικοποιηθεί στα τέλη Νοεµβρίου µε τη διακοπή του σήµατός τους από την Digea.
Εφόσον συµβεί αυτό, θεωρείται σχεδόν βέβαιο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι θα ζητήσουν από τη ∆ικαιοσύνη να ανασταλεί η διακοπή του σήµατός τους µέχρι να προκηρυχθούν οι θεµατικές άδειες, µε βασικό επιχείρηµα ότι µε αυτό τον τρόπο διατηρούνται οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας.
Ακόµη και στην περίπτωση που και αυτή η αίτηση απορριφθεί, µελετάται το ενδεχόµενο να συγκροτηθεί από τα κανάλια νέα συνδροµητική πλατφόρµα, η οποία θα εκπέµπει κατά τα πρότυπα της NOVA και του OTE T.V. µε διανοµή δωρεάν αποκωδικοποιητών σε όλους τους συνδροµητές και πολύ φθηνή συνδροµή.
Αν και αυτό όµως δεν καταστεί εφικτό, τότε θα ζητήσουν να ενταχθούν στα δύο συνδροµητικά κανάλια που ήδη λειτουργούν.