Διαφήμιση - Advertisement
Τι φταίει και ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ ενώ ΔΕΝ τρως;;; - TVNEWS Τι φταίει και ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ ενώ ΔΕΝ τρως;;;

Τι φταίει και ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ ενώ ΔΕΝ τρως;;;


Τι φταίει και ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ ενώ ΔΕΝ τρως;;;Πολλοί άνθρωποι παραπονούνται ότι έχουν...




αυξήσει το σωματικό τους βάρους, χωρίς να υπάρχει λόγος. Λένε δηλαδή ότι το φαγητό που τρώνε δεν δικαιολογεί τα κιλά που έχουν πάρει. Δικαιολογία;

Όχι πάντα. Μπορεί δηλαδή η αύξηση του σωματικού βάρους σίγουρα οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη διατροφή μας, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να το επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα. Ας δούμε τους κυριότερους:

Αυστηρές και στερητικές δίαιτες

Οι απότομες και στερητικές μέθοδοι – δίαιτες για απώλεια βάρους αποτελούν ίσως τη βασικότερη αιτία που παίρνουμε εύκολα βάρος. Στοιχεία δείχνουν ότι τέτοιου τύπου δίαιτες όχι μόνο μας εξαντλούν αλλά λόγω της απότομης απώλειας βάρους προκαλούν μείωση του βασικού μεταβολικού μας ρυθμού, δηλαδή των καύσεών μας. Αποτέλεσμα είναι όταν σταματάμε τη δίαιτα και τρώμε απλά φυσιολογικά, ακόμη και χωρίς υπερβολές, να παίρνουμε πανεύκολα βάρος.

Ορμονικές διαταραχές

Σίγουρα ορμονικά προβλήματα όπως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, υποθυρεοειδισμός κ..α μπορεί να παίζουν το ρόλο τους. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές λειτουργούν ως ένα άλλοθι για να δικαιολογήσουμε τις υπερβολές στη διατροφή και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι μια αιτία κακής αποτοξίνωσης του οργανισμού και μιας εν γένει δυσλειτουργίας, ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρους. Στοιχεία δείχνουν ότι η διαταραχή στην εντερική μας χλωρίδα μπορεί να σχετίζεται και με αύξηση βάρους.


Τα γονίδια

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η παχυσαρκία οφείλεται κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 70 % στην κληρονομικότητα. Κακός μεταβολισμός, ορμόνες, σωματότυπος, είναι κάποια πράγματα που τα κληρονομούμε από τους γονείς μας και μας επηρεάζουν σημαντικά στο βάρος μας.

Κακός ύπνος

Οι λίγες ώρες και η κακή ποιότητα ύπνου διαταράσσει την ισορροπία των ορμονών μας, Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είμαστε πεινασμένοι παρόλο που δεν είμαστε και έτσι τρώμε.

Υπάρχουν λοιπόν και άλλοι λόγοι που μπορεί να συντελούν στην εύκολη αύξηση του βάρους σας, αλλά συνήθως σε αυτά προστίθεται και μια κακή διατροφή
 newsbeast.gr