Διαφήμιση - Advertisement
Ρόδος: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και έβαλε τα κλάματα - TVNEWS Ρόδος: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και έβαλε τα κλάματα

Ρόδος: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και έβαλε τα κλάματα


Ρόδος: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και έβαλε τα κλάματα - Ποινή φυλάκισης 39 ετών!Ο 20χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και πίστευε πως είχε πείσει τους δικαστές - Η ανακοίνωση της απόφασης όμως, ήταν η πιο δυσάρεστη έκπληξη της ζωής του...



Συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 4 μηνών επιβλήθηκε χθες (02-02-2016) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 20χρονο Μαροκινό που κατηγορείται για την μεταφορά 47 προσφύγων και μεταναστών τον περασμένο Μάιο στο Φαρμακονήσι. Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας έκρινε ένοχο τον 20χρονο αλλοδαπό με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για τις κατηγορίες της μεταφοράς στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος, της παράνομης εισόδου στη χώρα, της έκθεσης κατά συρροή και πρόκλησης ναυαγίου από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
Για όλες τις κατηγορίες του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 4 μηνών από την οποία, βάση νομοθεσίας, θα εκτίσει τα 10 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, ο 20χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως στο σκάφος επέβαιναν άλλοι δύο αλλοδαποί οι οποίοι ήταν και οι χειριστές του. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει δικαστές και ενόρκους οι οποίοι ομόφωνα τον έκριναν ένοχο.



Ο 20χρονος από το Μαρόκο είχε εντοπιστεί μαζί με αλλοδαπούς από Λιμενικούς τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Μαΐου 2015 να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή των βορειανατολικών ακτών του Φαρμακονησίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μόλις αντιλήφθηκε τους λιμενικούς έσκισε την βάρκα με αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι δεν έφεραν όλοι σωσίβια ή άλλα προστατευτικά μέσα.
Επίσης ο 20χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι από την μητέρα του η οποία το κρατούσε και το έριξε στην θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Ευτυχώς το ανήλικο κοριτσάκι σώθηκε από Λιμενικό του Λιμεναρχείου Λέρου. Συνολικά οι Λιμενικοί περισυνέλεξαν 43 Σύριους από τους οποίους 31 ήταν άνδρες, 5 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά, καθώς και 4 αλλοδαπούς από την Παλαιστίνη.
Πηγή: rodiaki.gr