Διαφήμιση - Advertisement
Προσλήψεις στο Δημόσιο: 11.500 εκπαιδευτικοί χωρίς εξετάσεις - TVNEWS Προσλήψεις στο Δημόσιο: 11.500 εκπαιδευτικοί χωρίς εξετάσεις

Προσλήψεις στο Δημόσιο: 11.500 εκπαιδευτικοί χωρίς εξετάσεις


Προσλήψεις στο Δημόσιο: 11.500 εκπαιδευτικοί χωρίς εξετάσειςΧωρίς γραπτές εξετάσεις, αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ....



ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.
Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν την προϋπηρεσία των υποψηφίων (είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι), τα προσόντα τους (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), την ειδίκευσή τους και, τέλος, κοινωνικά κριτήρια.
Το ΑΣΕΠ, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, προετοιμάζει τις λεπτομέρειες της νέας διαδικασίας, έως ότου καταφθάσει το αίτημα με τους αναλυτικούς πίνακες ανά ειδικότητα.
Πηγή Έθνος