Δεν φαντάζεσαι τι κρύβει η είσοδος της σπηλιάς… (PHOTOS)


Δεν φαντάζεσαι τι κρύβει η είσοδος της σπηλιάς… (PHOTOS)
Καταμεσής της Αυστραλιανής ερήμου, βρίσκεται μία ταπεινή πόλη....που λέγεται Cooper Pedy. Με την πρώτη ματιά μοιάζει με παραδοσιακή επαρχιακή πόλη. Αλλά υπάρχουν πιο πολλά σε αυτήν από όσα βλέπει κανείς με μια πρώτη ματιά.
H Cooper Pedy δεν διαθέτει μόνο το μεγαλύτερο κοίτασμα οπαλίου που έχει ανακαλυφθεί παγκοσμίως, αλλά αποτελεί έναν υπόγειο πολιτισμό με τους περισσότερους κατοίκους της να ζουν σε σπηλιές κάτω από την επιφάνεια της Γης!
Cave bedroom
Το αρχικό της όνομα ήταν 'Kupa Piti' που στην γλώσσα των Αβοριγίνων σημαίνει "Λευκός άνθρωπος σε τρύπα"Η πόλη βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία, στο νοτιοανατολικό άκρο μιας ερήμου μεγάλης σε έκταση όσο η Γαλλία και η Γερμανία μαζί. Το όνομα της δόθηκε όταν οι λευκοί κάτοικοι άρχισαν να σκάβουν για οπάλιο στις αρχές του 19ου αιώνα.
Mining lorry
Η περιοχή είναι διάσημη για το πλούσιο έδαφός της με κάποιους λίθους να βρίσκονται μόλις μερικά εκατοστά από το έδαφος. Για να γλιτώσουν από τη ζέστη της ερήμου, οι εργάτες έσκαβαν προκειμένου να φτιάχνουν μονινμότερα μέρη για ύπνο. Όσο πιο πολλοί έρχονταν τόσο περισσότερες σπηλιές και κτήρια έσκαβαν. Σήμερα, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού ζει υπογείως και μέχρι σήμερα σκάβουν για οπάλιο!
People playing pool underground