Διαφήμιση - Advertisement
Ακραία μεταβολή του καιρού και χιόνια από Δευτέρα - Δείτε την επέλαση του χιονιά - ΒΙΝΤΕΟ - TVNEWS Ακραία μεταβολή του καιρού και χιόνια από Δευτέρα - Δείτε την επέλαση του χιονιά - ΒΙΝΤΕΟ

Ακραία μεταβολή του καιρού και χιόνια από Δευτέρα - Δείτε την επέλαση του χιονιά - ΒΙΝΤΕΟ


Ακραία μεταβολή του καιρού και χιόνια από Δευτέρα - Δείτε την επέλαση του χιονιά - ΒΙΝΤΕΟ
«Πολική» αναμένεται η επόμενη εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων....




Χαμηλές θερμοκρασίες, ενισχυμένοι βοριάδες και χιονοπτώσεις, το σκηνικό του καιρού.
Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το διάστημα από 17 έως 22 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Κατά πάσα πιθανότητα θα χιονίσει σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες, ανατολική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι στιγμής επικρατούν δυο σενάρια για τον χιονιά που απειλεί την Ευρώπη.
Το πρώτο θέλει τις χαμηλές πιέσεις και τα βαρομετρικά χαμηλά να περνούν πάνω από την κεντρική Ευρώπη, να εισβάλλουν στην Αδριατική θάλασσα και το Ιόνιο πέλαγος και να εμπλουτίσουν το χαμηλό αυτό με υγρασία και σε συνδυασμό με το ψύχος να σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις ή και χιονοθύελλες με θυελλώδεις ανέμους κυρίως στη βόρεια χώρα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο του Greek-Weather.Org, θέλει οι χαμηλές πιέσεις να μένουν βόρεια της Ελλάδας για ένα δεκαήμερο περίπου στις 16-26 Ιανουαρίου και μαζί με θυελλώδεις βοριάδες ως και 9-10 μποφόρ στα πελάγη, να στέλνουν κατά διαστήματα χιονιάδες σε βόρεια, κεντρική και πιθανότατα και νότια χώρα. Το πρώτο κύμα του χιονιά αυτού θα σημειωθεί μεταξύ 16-18 Ιανουαρίου και το δεύτερο μεταξύ 18-22 του μήνα ενώ ίσως προκύψει και τρίτο κύμα στις 23-26 Ιανουαρίου.
Δείτε ένα βίντεο με το πώς ο χιονιάς θα επηρεάσει τη χώρα μας: