Διαφήμιση - Advertisement
Θοδωρής Κολυδάς: «Χιόνια και στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα»! - TVNEWS Θοδωρής Κολυδάς: «Χιόνια και στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα»!

Θοδωρής Κολυδάς: «Χιόνια και στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα»!


Θοδωρής Κολυδάς: «Χιόνια και στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα»! Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές....
και καταιγίδες, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς αλλά και τα χιόνια ακόμα και στην Αθήνα θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.


Η αλλαγή του καιρού θα εκδηλωθεί αρχικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και με την επικράτηση ισχυρών νότιων ανέμων που στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, τις οποίες θα προκαλέσει ένα χαμηλό βαρομετρικό σύστημα το οποίο θα επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής, σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, θα δώσουν τη «σκυτάλη» από Δευτέρα στις χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα ΝΕΑ ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, τη Δευτέρα οι νότιοι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και «η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά».
«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό την Τρίτη όπου και αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην Αθήνα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Η ραγδαία επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα φέρει και θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 7 βαθμούς Κελσίου.
Έτσι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, χιόνια θα εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα σε υψόμετρο από 300 – 400 μέτρα και πάνω, στην κεντρική Ελλάδα από τα 800 μέτρα και πάνω και στην Πελοπόννησο από υψόμετρο 1.000 μέτρων.
Αναλυτικά τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, ενώ θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Στην Αθήνα αναμένεται να χιονίσει την Τρίτη. Η παγωνιά φαίνεται πως από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα υποχωρήσει κάπως ωστόσο το κρύο θα είναι αισθητό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.


Αναλυτικά, την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, βροχή η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση την Τρίτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΜΥ