Ισχυρή κακοκαιρία σ' όλη την χώρα: Που θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες;Ισχυρή κακοκαιρία σ' όλη την χώρα: Που θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες;
Ο καιρός παρουσιάζει ακραία μεταβολή από σήμερα, Σάββατο....
και αυτό θα γίνει αισθητό πρώτα με ισχυρούς ανέμους και στην συνέχεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Θα χιονίσει ακόμα και στην Αθήνα!

Ήδη από χθες, Παρασκευή, η emy.gr εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ!

Ο χιονιάς έχει "ντύσει" στα λευκά αρκετές περιοχές της χώρας, με τις εικόνες που έρχονται από την Ξάνθη να είναι εντυπωσιακές. Όπως μεταδίδει το xanthinea.gr, η πυκνή χιονόπτωση και ο αέρας που επικράτησαν στην περιοχή του Δασικού Χωριού στην ορεινή Ξάνθη ήταν αρκετά για να γίνει κάτασπρο το τοπίο.


ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2016

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βόρεια τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά χώρας, από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές. Νότιοι άνεμοι 7 με 8 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά, από το απόγευμα στα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός:νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: απο13 έως 19 βαθμούς κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική - Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2016)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2016)

Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Από το Blogger.