Διαφήμιση - Advertisement
Πως να μην σιδερώσετε ποτέ ξανά! - TVNEWS Πως να μην σιδερώσετε ποτέ ξανά!

Πως να μην σιδερώσετε ποτέ ξανά!


Αν βαριέστε το σιδέρωμα (και δεν πρέπει να είστε στην..


. τρίχα κάθε μέρα) υπάρχουν κάποιοι τόποι για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά στη ζωή σας.

Ένας τρόπος είναι να ψεκάσετε τα ρούχα μόλις βγουν από το πλυντήριο με ένα μείγμα που θα αποτελείται από λεβάντα και νερό (1 κουταλάκι του γλυκού λάδι λεβάντας σε ένα λίτρο νερό). Η λεβάντα έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τις ίνες των ρούχων και έτσι απλά όταν τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας φεύγουν οι ζάρες.


Μπορείτε να απλώνεται τα ρούχα σας από το ισχυρότερο μέρος του υφάσματος, το σημείο που μπαίνει η ζώνη ή στη ραφή. Αν δεν έχει σημάδι από τα μανταλάκια τότε δεν θα χρειαστεί να το σιδερώσετε.




Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο τότε απλώστε τα ρούχα σας, αν είναι λίγα, σε μία επίπεδη επιφάνεια. Έτσι θα στεγνώσουν χωρίς ζάρες και δεν θα χρειαστούν σιδέρωμα. Επίσης μπορείτε να απλώνετε τα ρούχα σας (π.χ. τα στεγνά αλλά ζαρωμένα πουκάμισά σας) στο μπάνιο, όταν κάνετε ντους. Οι υδρατμοί θα χαλαρώσουν το ύφασμα και μέχρι το πρωί που θα το χρειαστείτε θα έχουν εξαφανιστεί οι ζάρες.


Ένας άλλος τρόπος είναι ο... φοιτητικός. Δηλαδή βάλτε τα ρούχα κάτω από το στρώμα και θα είναι το πρωί σαν σιδερωμένα.


Καλό είναι για να μην ζαρώνουν πολύ τα ρούχα να μην "φορτώνεται" το πλυντήριό σας, όπως επίσης και να μην τα στοιβάζεται στα συρτάρια και την ντουλάπα σας.