ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι Θεσμοί μας "τελειώνουν" οριστικά με μία απίστευτη απαίτηση από τον Κατρούγκαλο! Δείτε τι ζήτησανΤην ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ...
βρισκόταν σε συνάντηση με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, βρισκόταν σε εξέλιξη και μία κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών.
Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ φάνηκε πως το ΔΝΤ παραμένει σταθερό στις απόψεις του και δεν κάνει βήμα πίσω όσον αφορά μία σκληρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός κάλεσε την κα Λαγκάρντ να χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων για το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ έδειξε αμετακίνητο, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν φτάνει μόνο η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Λίγα λεπτά αργότερα, αυτή η αμετακίνητη στάση έγινε πραγματικότητα, καθώς όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι θεσμοί έδειξαν ήδη τα δόντια τους.


Δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Εκτός από τις μειώσεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών, εξέφρασαν ανοικτά και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά.
Παράλληλα, ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου καθώς και στοιχεία για την εθνική σύνταξη.


Από το Blogger.