Ηλεκτροσοκ από την ΔΕΗ: Δείτε τι ετοιμάζει και θα κλάψουνε μανούλεςΗλεκτροσοκ από την ΔΕΗ: Δείτε τι ετοιμάζει και θα κλάψουνε μανούλες
Αυξήσεις στα τιμολόγια της προαναγγέλλει η ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν εισπράξει τα οφειλόμενα ύψους 2,5 Δις ευρώ!...
Όπως ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ Αδαμίδης, δεν υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της επιχείρησης αλλά τόνισε πως αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί στο μέλλον εάν δεν καταφέρει η ΔΕΗ να εισπράξει τα οφειλόμενα από τους πελάτες της που έχουν φτάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 2,5 Δις ευρώ!
«Όταν έχεις 2,5 δις. ανείσπρακτες οφειλές και πρέπει να συντηρείς κοινωνικό, αγροτικό τιμολόγιο και ειδικό τιμολόγιο στη νησιωτική χώρα και να αποπληρώνεις και το δανεισμό σου, που αγγίζει τα 5 δις. δεν υπάρχει άλλος τρόπος» επεσήμανε.
Επιπλέον, ανέφερε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι εμπορεύσιμο κοινωνικό αγαθό. Υπογράμμισε ότι η εταιρία βρίσκεται στον ανταγωνισμό έχοντας να πληρώσει μισθούς, επενδύσεις, δάνεια, και άλλες υποχρεώσεις και τόνισε:
«Μπορεί να βγει η κυβέρνηση και να πει το ρεύμα των καταναλωτών είναι δωρεάν και το πληρώνει το κράτος»

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «μπαταχτσήδες» τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εισπράττουν κανονικά τα δημοτικά τέλη, μέσω των λογαριασμών, αλλά δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.
«Όλες οι ΔΕΥΑ ανεξαιρέτως της χώρας, οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, χρωστάνε υπέρογκα ποσά, που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος, που είναι ο κύριος μέτοχος των ΔΕΥΑ, εισπράττει τα δημοτικά τέλη. Από τους μεγαλύτερος μπαταχτσήδες είναι οι Δήμοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Από το Blogger.