Σάλος στην Βουλή! Γνωστός βουλευτής επιχείρησε να φωτογραφίσει κάτω από την φούστα συναδέλφου του!

Σάλος στην Βουλή! Γνωστός βουλευτής επιχείρησε να φωτογραφίσει κάτω από την φούστα συναδέλφου του!
Εκ διαμέτρου αντίθετες με την εισήγηση της Αστυνομίας ....ήταν οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, για την υπόθεση του επεισοδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Αντρέα Κυπριανού και της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.
Το επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, εξαιτίας της ενέργειας του βουλευτή του ΔΗΣΥ να καπνίσει εντός κοινοβουλευτικής αίθουσας.
Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν οι δύο βουλευτές να καταγγείλουν ο ένας τον άλλο στην Αστυνομία.Η κ. Χαραλαμπίδου κατήγγειλε τον κ. Κυπριανού για άσεμνη επίθεση και ότι προσπάθησε να φωτογραφίσει το εσώρουχό της και ο κ. Κυπριανού κατήγγειλε την κ. Χαραλαμπίδου για δημόσια εξύβριση. Διερευνώντας την υπόθεση, η Αστυνομία εισηγήθηκε μεταξύ άλλων στον Γενικό Εισαγγελέα να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του Αντρέα Κυπριανού για ενδεχόμενη ποινική του δίωξη.
Για το θέμα, για το οποίο προκλήθηκε σάλος, ο «Φ» αποκαλύπτει σήμερα το πλήρες κείμενο της έκθεσης του ΤΑΕ Αρχηγείου, στην οποία καταγράφονται τα γεγονότα και οι επίμαχοι διάλογοι εντός της κοινοβουλευτικής αίθουσας, όπως αυτά προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων και από το ηχητικό υλικό που παρελήφθη από τη Βουλή.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, λήφθηκαν καταθέσεις από τους δύο βουλευτές που υπέβαλαν καταγγελία ο ένας εναντίον του άλλου, καθώς και από άλλους παρευρισκόμενους.


Καταθέσεις έδωσαν τρεις βουλευτές, δύο γραμματείς της Επιτροπής Θεσμών, πέντε κοινοβουλευτικοί συνεργάτες και ο Ανδρέας Νεοφύτου, γραμματέας σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται σε κάποιο στάδιο στην αίθουσα.