''ΒΟΜΒΑ'' Λαγκάρντ πριν από λίγο για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !!!

Λαγκάρντ: Κάντε πιο σκληρό ασφαλιστικό αλλιώς δεν βάζουμε χέρι στην τσέπη!Κλιμακώνονται σε επικοινωνιακό επίπεδο οι πιέσεις από την Ελλάδα ....
κυρίως για το ασφαλιστικό. Η ίδια η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung έθεσε προϋποθέσεις για να βάλει το χέρι στην τσέπη το ΔΝΤ και "απείλησε" ότι μπορεί να χρειαστεί να φθάσουμε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του έτους για να αποφασιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.


Η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι καθοριστικές για οποιαδήποτε συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο βοήθειας.
Η Λαγκάρντ μέσω των δηλώσεών της στέλνει μήνυμα στην Αθήνα αλλά και στην ΕΕ ότι αν η Ελλάδα από την μια δεν φτιάξει ένα ασφαλιστικό στα μέτρα του ΔΝΤ και αν οι εταίροι δεν κάνουν κάτι για το χρέος το ΔΝΤ θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει!
Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημειώνει ότι έως τώρα οι επίμαχες προϋποθέσεις δεν έχουν υλοποιηθεί, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην μεταρρύθμιση-κλειδί του ασφαλιστικού συστήματος, σημειώνοντας ότι η μεταρρυθμιστική διαδικασία έχει απλώς αρχίσει και τα αποτελέσματά της δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν.
Σχετικά με το χρέος, είπε ότι θα πρέπει να «αναδιοργανωθεί και να αναδομηθεί» ώστε να είναι «βιώσιμο και να μην βαραίνει την οικονομία», χωρίς όμως να κάνει λόγο για «κούρεμα».
Η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, και σύμφωνα με την «Suddeutsche Zeitung» να αναφέρει ότι το ραντεβού θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου.