Διαφήμιση - Advertisement
Ετοιμαστείτε! Έρχεται το χιονοφαινόμενο "Aegean Effect Snow" - TVNEWS Ετοιμαστείτε! Έρχεται το χιονοφαινόμενο "Aegean Effect Snow"

Ετοιμαστείτε! Έρχεται το χιονοφαινόμενο "Aegean Effect Snow"


Ο χιονιάς »THE BIG ONE» ονομάστηκε έτσι, διότι θα έχει διάρκεια και θα στέλνει πολλά χιόνια ως τα τέλη Ιανουαρίου σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης...
και της Ελλάδας. Σε ένα κύμα του χιονιά αυτού μεταξύ 23-26 Ιανουαρίου, το Greek-Weather.Org προβλέπει πως θα σημειωθεί το χιονοφαινόμενο Aegean effect snow. Το συγκεκριμένο φαινόμενο σημειώνεται όταν εγκλωβίζεται ψύχος σε συνδυασμό με πυκνά χιόνια σε όλο το Αιγαίο πέλαγος.



Σε περίπτωση ενός τέτοιου φαινομένου, πυκνά χιόνια και χιονοθύελλες, σημειώνονται στη νότια Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και κυρίως την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά ακόμα και νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου καθώς και περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήοσυ.

Μάλιστα το φαινόμενο αυτό όταν σημειώνεται μέσα στο Αιγαίο, κρατάει τουλάχιστον για 3-4 ημέρες, δίνοντας χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα και τον Πειραιά με στρώσιμο επισημαίνει το Greek-Weather.Org. Η πρόβλεψη της γνωστής ιστοσελίδας κάνει λόγο για δημιουργία του φαινομένου αυτού μεταξύ 23-26 Ιανουαρίου πάνω από το Αιγαίο πέλαγος, με θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους ως και 9-10 μποφόρ.




Μεγάλη υποψηφιότητα για πυκνά χιόνια υπό αυτό το πιθανό σενάριο, θέτει όλη η Αθήνα και ο νομός Αττικής, ιδιαίτερα η Εύβοια, ακόμα και νησιά των Κυκλάδων ως και πεδινά τμήματα της βόρειας, βορειοδυτικής Κρήτης. Το Aegean effect snow θα είναι κομμάτι του μεγάλου χιονιά “THE BIG ONE”’ ή “THE BIG ONE 2” καθώς θα αποτελέσει το δεύτερο και ίσως και σφοδρότερο κύμα χιονιά από το πρώτο.